Справяли сме с по-големи масови поражения. В емоционален план обаче

...
Справяли сме с по-големи масови поражения. В емоционален план обаче
Коментари Харесай

Проф. Мая Аргирова разкри какво е състоянието на оцелелите от инцидента на АМ „Струма“

Справяли сме с по-големи всеобщи провали. В прочувствен проект обаче казусът беше по-различен. Оцелелите бяха с доста тежка психическа контузия, тъй като техни близки бяха починали. Наред със здравната, трябваше да бъде оказана и психическа помощ. Това съобщи проф. Мая Аргирова, шеф на клината по изгаряния и пластична хирургия в " Пирогов ", в студиото на утринния блок на БТВ.
Всичко по тематиката: Автобусната покруса на Струма 131
Тя сподели, че има избрани протоколи за работа с пациенти с изгаряния: „ Веднага оптимално бързо на място се придвижват сътрудници. В случая беше значимо да се реагира в реанимационен проект. Всички имаха изгаряния на горните дихателни пътища. Беше значимо реаниматорите оптимално бързо да се оправят “.

Само един от хората е бил изцяло съответен и е съумял да даде откъслечни елементи от злополуката: „ Г-н Сюлеймани е забелязал съществуването на специфичен чук. В създалата се обстановка той е счупил стъклото, с цел да могат да скочат тези, които са били най-отзад “.

Проф. Аргирова съобщи, че възобновяване на пациентите ще продължи в РСМ. По мотив на положението на пациентите тя сподели: „ Паниката е толкоз огромна, че те осъзнава нещата няколко дни по-късно “.
Всичко по тематиката: Автобусната покруса на Струма 131  Чрез ДНК-профили идентифицираха всички 45 жертви от нещастието на Чрез ДНК-профили идентифицираха всички 45 жертви от нещастието на " Струма "  Очаква се телата на починалите на Очаква се телата на починалите на " Струма " да бъдат върнати в Скопие  Изписаха от Изписаха от " Пирогов " и последния оживял оследния от злополуката с рейса на автомагистрала " Струма "  
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР