Справиха ли се полицаите при овладяване на протеста срещу ръководството

...
Справиха ли се полицаите при овладяване на протеста срещу ръководството
Коментари Харесай

Младен Маринов пред Tribune: Полицаите бяха оставени да се справят сами

Справиха ли се служителите на реда при преодоляване на митинга против управлението на БФС, имаше ли неточности в техните дейности и можеше ли обстановката да не ескалира в такива размери Tribune.bg беседва с депутата от ГЕРБ-СДС и някогашен вътрешен министър Младен Маринов.

Г-н Маринов, по какъв начин ще коментирате дейностите на полицията за преодоляване на митинга, който по сведения на някогашните Ви сътрудници в Министерство на вътрешните работи е щял да подпали София?

На първо място, кметът на София трябваше да издаде заповед и да забрани митинга. Разполагал е с задоволително данни. На второ място, при неспособност на уредника да спре дейностите на протестиращите, които е провел, кметът отново има опция да издаде заповед за преустановяване на митинга. С този собствен акт кметът на столицата щеше да даде съображение на полицията да разпръсне митинга. Снощи служителите на реда бяха оставени да се оправят сами. И в този момент ще им се наложи да се изясняват.

Справиха ли се служителите на реда на терен?

Справиха се, колкото могат. При тази обстановка нямаше по какъв начин да се мине без приложимост на мощ.

Виждате ли неточности в техните дейности?

Според мен служителите на реда бяха принудени да употребяват помощни средства и мощ. Къде е тук политическата отговорност, запитвам?!

Законът дава на кмета доста власт. Той е задължен съгласно обстановката да упражнява тази власт.

Нека това да питаме, а не да се изясняват служителите на реда.

Вашият коментар за поисканата от ППДБ оставка на вътрешния министър?

Повтарям, не би трябвало да търсим пояснения от полицията, а да изясним политическото държание на лицата, които имат пълномощия - това е кметът на столицата.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР