Справедливо било ГЕРБ да предложи правителство, защото му е гласувано

...
Справедливо било ГЕРБ да предложи правителство, защото му е гласувано
Коментари Харесай

В колонка по един! Номинираните министри от ГЕРБ в медиите тази сутрин

Справедливо било ГЕРБ да предложи държавно управление, тъй като му е гласувано доверие и всеки четвърти, който е отишъл до изборната урна, е дал своя вот доверие на обединението ГЕРБ-СДС. Това съобщи по Българска национална телевизия номинираният за министър на стопанската система Жечо Станков, който се надявал на градивен разговор в интерес на жителите.

„ Никога не съм претендирал за избрани постове, а по-скоро знае какво би направил, в случай че му бъде гласувано това доверие. Номинацията за мен е персонално е оценка за свършената работа през годините като зам.-министър в Министерството на енергетиката и благодаря както на премиера в оставка Борисов и на всички, които ми дадоха късмет да бъда част от този проектокабинет “, съобщи Станков.

„ Планът за резистентност и възобновяване е нещото, върху което се концентрира политическото говорене като про и контра неговото внасяне, а никой не говорел всъщност “, разяснява още той.

„ Тука са значими три съществени насоки, по които работихме пред последните 9 месеца с сътрудниците от другите министерства и които дават ясна вероятност. Единствено обединението ГЕРБ-СДС се ангажира с ограничения, обвързвана с енергийна успеваемост към жителите, тъй като това е дълготрайната мярка, с която ще повишим качеството им на живот. Ще понижим сметките им за електрическа енергия и ще удължим живота на постройките “, заобещава Станков.

Новата-стара зурла Делян Добрев също не пропусна медийно присъединяване. Гласът му прозвуча по Българското национално радио. Той обаче не беше напълно оптимистичен. По думите у шансът за по този начин оферти кабинет бил по-малко от 1% поради омразата към ГЕРБ.

Според номинираният за министър в проектокабинета на Даниел Митов нямало смисъл да се чакат седемте дни, какъвто е написаният период за осъществяване на връчения мандат за сформиране на държавно управление. „ Трябва в границите на днешния, утрешния ден и петък управлението на ПГ на ГЕРБ да се опита да води договаряния, само че е дребна вероятността отнякъде да получим поддръжка “, означи той.

Делян Добрев е на мнение, че в случай че не се получи парламентарна поддръжка, мандатът би трябвало да се върне в понеделник, без да се подлага на гласоподаване, тъй като по думите му е безсмислено.

„ Ще преговаряме най-конструктивно и добросъвестно. Може би останалите политически сили в Народното събрание ще се опитат да го трансфорат в бутафорни договаряния и насмешка, само че това няма да е насмешка с ГЕРБ, а с Конституцията “, разяснява Добрев.

Относно приключващите състезания в областта на енергетиката, за които водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова твърди, че са „ окопаване на ГЕРБ “, той разясни, че те са в осъществяване на законопроекти както на ГЕРБ, по този начин и на Българска социалистическа партия, „ признати още преди две години “. От новоназначените фигури той познава добре само Валентин Николов.

„ Останалите членове на бордовете нито съм ги виждал, нито ги познавам. Назначенията и състезанията текат в последните 3-4 месеца, те не са от интервала към изборите. “

За смяната в цената на природния газ със задна дата Делян Добрев уточни, че макар нарастването, цената у нас към момента е с сред 15 и 20% по-ниска, в сравнение с междинната цена в Европейския съюз.

Запитан по какъв начин наподобява за него новият парламент Добрев посочи, че експанзията към ГЕРБ е единственото, което работи като заварка сред обособените партии.

„ Прилича ми на Народното събрание през 2014 година, когато беше кабинетът Орешарски. Същата експанзия има като ГЕРБ, каквато имаше тогава. “

Като първа реабилитация за себе си „ след измислените кавги и компромати, които се вихреха към мен “, Добрев дефинира осъждането на Елена Йончева, а втората – изборната победа в Хасково.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР