Способността на човек да влияе е едно от най-съществените умения

...
Способността на човек да влияе е едно от най-съществените умения
Коментари Харесай

Предизвиквай и насърчавай!

Способността на човек да въздейства е едно от най-съществените умения за водачите на всяко равнище. Много от нас допускат, че способността на индивида да въздейства върху останалите, се дължи на увереността, интелекта и харизмата му. Реално обаче всички имаме тази дарба и, ако искате да усъвършенствате способността си да влияете, ето седем основни стъпки, с цел да станете занаятчия в убеждаването. 

Изградете доверие и бъдете последователни 

Една от основните неточности, които хората постоянно вършат, е да мислят, че въздействието може да бъде епизодично. В книгата " Психология на убеждаването "  авторът Робърт Чалдини акцентира, че е от значително значение е да изградите солидна връзка и същинска угриженост за даден човек, преди да се опитате да го насочите към избран резултат. Трябва да действате достоверно, като демонстрирате, че сте надеждни и че вашата съществена цел е да помогнете.

Свързвайте се емоционално с индивида насреща

За да бъдете изцяло ангажирани, би трябвало да слушате повече и говорите по-малко. Като деен слушател, вие получавате визия за това, което движи другия човек прочувствено. След като разберете прочувствените фактори, ръководещи неговото мислене, можете да демонстрирате, че ги разбирате и диалогът ви ще продължи. Ако изглеждате разсеяни, неискрени или загрижени за себе си, ще загубите индивида отсреща си през цялото време. Както Наполеон Хил формулира в своята книга " Мисли и забогатявай ", продажбата и убеждаването са преместването на страст. 

Разберете главните му полезности

Въпросите убеждават по-силно от всяка друга форма на словесно държание. Колкото повече питате, толкоз по-успешно ще бъде взаимоотношението. Преди да можете да мотивирате някого, би трябвало да разберете главните му полезности и движещи сили. Надяват ли се да създадат смяна в света, да завоюват възхищението на своите връстници или да развият кариерата си? Какво е главно за тях? Какво претърпяват в живота си? Чудесен метод да извършите това е да им зададете поредност от отворени въпроси, след което да продължите с " за какво? " доста пъти. Основният отговор в никакъв случай не идва от първичната поръчка, тъй че задълбочете въпросите си. Не забравяйте, че хората правят нещата по своите лични аргументи. Трябва да отделите време, с цел да разберете изцяло мотивацията им на най-дълбокото равнище. Познаването на същността на даден човек ще ви даде по-голямо въздействие. 

Възпитавайте и насърчавайте 

Най-влиятелните хора подтикват най-вече другите посредством преподаване. Хората слушат по-ефективно, когато ги научите по какъв начин да вършат по-добър избор, по какъв начин да се оправят с проблемите и по какъв начин да мислят за живота и събитията си по градивен и самоподдържащ се метод. Най-убедителният метод за преподаване на урок е вдъхновението посредством описване на истории, метафори и аналогии. Преведете ги през относителни прочувствени прекарвания, само че ги насърчете да поемат управителната роля при оформянето на резултата и да открият отговорите сами. Най-лесният метод да убедите някого е като му помогнете да убеди себе си.

Потвърдете съмненията и признайте възраженията

Първо и най-важното, в никакъв случай не карайте другия да бърка. Веднага щом нараните желанието му, той ще се задейства и вие ще загубите. Ако има някакъв детайл на истина във всяко съмнение, изправете се пред него. Никой не може да изложи вашите недостатъци в по-добра светлина от самите вас. Това също ще ви разреши да разрешите тяхното безпокойство преди да им дадете опция да възразят.

Хвалете охолно, само че откровено

В " Как да спечелим другари и да влияем на хората "  авторът Дейл Карнеги акцентира какъв брой е важно да извършите комплимент на индивида, който се пробвате да убедите. Накарайте го да се чувства важен и покажете удивление, само че постоянно го правете откровено. Всеки човек търси откровена хвалба. Но имайте поради тънката граница сред овации и ласкателства.

Предизвиквайте и насърчавайте 

Хората, които имат най-голямо въздействие, нормално са тези, които непрекъснато ни предизвикват да станем по-добри версии на себе си. Като ни предизвикват да повишим стандартите си, да се учим от неуспехите, грешките и неуспехите и да ни убедият да демонстрираме безукорен темперамент пред несгодите. Те виждат кои сме способни да бъдем, какво можем да реализираме и ни въодушевяват да се издигнем до равнището на нашите същински качества. Нищо не активизира вниманието ни или зарежда с сила по-добре от предизвикателство, което изисква да разтеглим знанията си, да повишим уменията си и да подобрим способността си да достигнем друго равнище на триумф. Каквато и да е вашата цел, без значение дали желаете да накарате другите да създадат нещо, да трансформират нещо, да бъдат нещо, да купят нещо или да повярват във вас, би трябвало да методите към диалозите си с тези значими стъпки. 

Източник: Фара Смит, притежател на Farrah Smith Coaching за 

Превод и редакция: Нели Тодорова 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР