Способни ли да се преборите с несигурността? Склонни ли сте

...
Способни ли да се преборите с несигурността? Склонни ли сте
Коментари Харесай

Ето как да изкарвате пари от хората посредством ефекта на неяснотата

Способни ли да се преборите с несигурността? Склонни ли сте да взимате пари от тези хора, които не съумяват? Ако отговаряте с „ да “ и на двата въпроса, то предлагаме ви една специфична игра. Как да изкарвате пари от човешката неустановеност чрез резултата на двусмислеността, написа io9.

Ето я и самата игра. Имам буркан, цялостен с 90 топчета. 30 от тях са червени. Останалите са комбинация от бели и черни. Не мога да бъда сигурен какъв брой тъкмо. Можете да избирате сред две игри. Чрез първата ще спечелите 100 $, в случай че хванете алено топче. Втората ви кара да изберете дали „ печелившият цвят “ да е черно или бяло. Впоследствие теглите топче и в случай че се падне този цвят, който сте показали, получавате 100 $.

Повечето хора ще изберат играта с аленото топче. Те се усещат доста по-сигурни, когато знаят какъв тъкмо е шансът им за триумф. Дори и да им обясните, че и при двете игри шансът за триумф е еднакъв, хората отново ще изберат аленото топче.

Нека да забележим за какво играта с черните и белите топчета също би могла да бъде печеливша. За тази цел ще я променим напълно мъничко. Не избирайте печеливш цвят. Директно изтеглете топче. Сега хвърлете ези-тура, с цел да видите кой е печелившият цвят. Ако преди малко сте изтеглили черно топче, шансът за победа е 50 %. Същото, като при хвърлянето на монета. Ако в ръката си имате бяло топче, възможностите за победа отново са 50 %. Имайки поради, че цялостният късмет да изтеглите черно или бяло топче е 2/3, то 50 % от 2/3 е 1/3. Т.е. получаваме същия късмет за победа, който е и при аленото топче.

Защо това е значимо? Тъй като някои хора не обичат несигурността, те ще са по-склонни да платят, с цел да играят на една по-сигурна игра. Съответно вие можете да таксувате тези, които избират да пробват шанса си с аленото топче.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР