Способна съм да подобря световния рекорд на 400 метра, заяви

...
Способна съм да подобря световния рекорд на 400 метра, заяви
Коментари Харесай

Американката Сидни Маклафлин ще атакува световния рекорд на 400 метра

" Способна съм да подобря международния връх на 400 метра ", съобщи в изявление за Агенция Франс Прес американската атлетка Сидни Маклафлин, която ще направи дебют за годината на Диамантената лига в Париж, която стартира на следващия ден.

" Не знам дали ще това ще стане и по кое време тъкмо ще стане. Целта пред мен е да работя всеки ден, с цел да ставам по-добра. Още не съм решила за програмата си на Световното състезание в Будапеща през август ", сподели още американката.

Олимпийската шампионка на 400 метра с трудности се е прицелила и в върха на германката Марита Кох (47,60), който е от далечната 1985 година.

" Разликата сред 400 метра с трудности и 400 метра е към 3 секунди. Но не става автоматизирано да махнеш десетте трудности. За да бягах за 47 секунди би трябвало да си доста мощен, би трябвало да поддържах ритъма. На подготовка стартирам да разбирам разликата сред бяганията, които изискват разнообразни сили ", споделя още тя.

" За да направиш международен връх, би трябвало да изстискаш всичко от тялото си. Това правех всеки ден на подготовка - физически и психически. Трябва да събереш всички елементи от пъзела тъкмо в избран миг. Страдах, мъчно беше, само че си струваше. Това не се случва всеки ден ", сподели Маклафлин.

" Исках да дойда в Париж, година преди олимпийските игри. Това ще ми помогне да усетя атмосферата на града ", приключи американската атлетка.




Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР