Спортсменството винаги е било издигнато на пиедестал в тениса, като

...
Спортсменството винаги е било издигнато на пиедестал в тениса, като
Коментари Харесай

Без поздрав на мрежата и без обща снимка: Финалът в Остин, противоречащ на тенис етикета

Спортсменството постоянно е било издигнато на фундамент в тениса, като ръкостискането на мрежата след края на даден дуел е акт, трансформирал се в безусловно наложителен. Това неписано предписание от тенис етикета обаче бе потъпкано след снощния заключителен дуел на WTA 250 конкуренцията в Остин, където 20-годишната украинка Марта Костюк наложи волята си над съветската представителка Варвара Грачева и подвигна първата си професионална купа. 

По всяка възможност точно произходът на двете състезателки и продължаващият боен спор сред Русия и Украйна е повода след края на срещата да не забележим обичайния привет на мрежата. Напрежението сред финалистките продължи да бъде очевидно и по време на церемонията по награждаването, където всекидневно сме привикнали да виждаме състезателите да насочат поздравления един към различен за чудесно свършената работа в хода на седмицата. Не подобен обаче бе казусът в Остин, откакто Костюк и Грачева даже не загатнаха съперничката си в своята тирада, а след това отхвърлиха да се снимат дружно с трофеите.

Това не е първият път, в който украинката отхвърля да се поздрави със своя съперничка, произхождаща от страна, забъркана във войната, защото през предходната година 20-годишната тенисистка постъпи по същия метод и с беларуската представителка Виктория Азаренка след дуела им от втори кръг на US Open. Самата Костюк постоянно е заемала последна позиция срещу съветските и беларуските играчи и нееднократно е заявявала по какъв начин би трябвало спортните им права напълно да бъдат отнети.

No handshake, neither mentioned their opponent in their speech, separate photoshoot. I don`t remember a trophy ceremony looking so tense.
— Mylushaa (@mylushaa)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР