Спортното подразделение на Ford- Ford Performance, обяви, че компанията ще

...
Спортното подразделение на Ford- Ford Performance, обяви, че компанията ще
Коментари Харесай

Ford атакува Пайкс Пийк с електрическо чудовище с 2000 конски сили

Спортното поделение на Ford- Ford Performance, разгласи, че компанията ще вземе присъединяване в тазгодишното издание на именитото високопланинско съревнование Пайкс Пийк (Pikes Peak International Hill Climb) на 25 юни с рисковата и напълно електрическа прототипна версия SuperVan (SuperVan 4), въодушевена от E-Transit Custom.

" Pikes Peak International Hill Climb е съвършената последваща спирка за Ford Performance и е съвършеното място да закараме SuperVan 4, като и двете имат дълги именити истории, които разпалват въображението на почитателите на надпреварите по целия свят ", разяснява Марк Ръшбрук, световен шеф на Ford Performance Motorsports. " И двете страни еволюираха във времето и в този момент е моментът да вземем нашата електрическа автомобилна технология и да изпитаме в планината против някои от най-впечатляващите спортни коли в света ".

С четири електромотора, обща налична мощ от към 2000 конски сили и опция за ускоряване от 0 до 100 км/ч за под 2 секунди, SuperVan 4 беше по време на миналогодишното издание на Goodwood Festival of Speed във Англия.

Зад кормилото на рисковата електрическа кола по време на 101-то издание на високопланинската конкуренция Пайкс Пийк ще бъде Ромейн Дюма, който пък ще запише своето девето присъединяване на надпреварата.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР