Спортният талант на Еврофутбол“ Кристиан Василев стана осми в дисциплината

...
Спортният талант на Еврофутбол“ Кристиан Василев стана осми в дисциплината
Коментари Харесай

Талантът на „Еврофутбол“ Кристиан Василев стана осми в Европа на скиф

Спортният гений на „ Еврофутбол “ Кристиан Василев стана осми в дисциплината „ скиф “ на Европейското състезание по академично гребане, което се организира в Глазгоу – Англия. Той приключи втори във край „ Б “, като измина дистанцията от 2000 м за 6:56.59 мин. Кристиан беше единственият играч от България на това състезание. Той стигна до „ дребния край “, откакто финишира пети във втората полуфинална серия.
 ivan-banchev Иван Банчев
Иван Банчев, който е 16-годишен и досега се състезаваше главно при кадетите, се класира на 17-о място на европейското Гран при по пукотевица с лък навън за мъже и дами за рекърв (олимпийски стил) и компаунд. Състезанието се организира в София, комплекс „ Царско село“. В олимпийския жанр участваха 115 мъже от 34 страни.

В квалификационния кръг Иван се класира на 15-о място с резултат 657 точки, макар че се състезава на 70 метра, а не на 60 м, както е при кадетите. Това е затрупан норматив съгласно условията на българската федерация (650 т. за второ ниво). Последваха самостоятелни елиминации. Иван доближи до третата, само че изгуби от олимпийския златен медалист – украинеца Виктор Рубан, откакто на два пъти извади неприятния шанс да забие стрелата си в тази на своя съперник. Елиминацията бе отсъдена за Виктор Рубан с 4:6.
 Петър Божилов Петър Божилов
Петър Божилов финишира шести на годишния плувен маратон „ Галата – Варна “. През 2018 година в него участваха 310 души от 8 страни. Дистанцията беше към 4,4 км в намерено море от нос Галата до Втора буна във Варна.
В средата на предходната седмица Петър взе бронзов орден от различен черноморски маратон – „ Свети Никола “ в гр. Черноморец (дистанция към 1200 м).
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР