Спортният министър Радостин Василев посочи, че финансирането на Българската федерация

...
Спортният министър Радостин Василев посочи, че финансирането на Българската федерация
Коментари Харесай

Василев заплаши федерацията по вдигане на тежести със спиране на парите

Спортният министър Радостин Василев уточни, че финансирането на Българската федерация по повдигане на тежести ще бъде прекъснато, в случай че не уточнят вътрешните си взаимоотношения до края на май.

Припомняме, че в края на предходната седмица старши треньорът Иван Иванов разгласи, че от началото на месец май националните тимове и националните състезатели не са получили нито един лев държавно финансиране. Заради това българският народен тим няма да пътува за Хераклион и нито един от нашите млади гении няма да се яви на подиума, което се случва за първи път в историята на един от най-успешните български спортове.

" Днес организирах среща със международния първенец Карлос Насар във връзка със комплицираната обстановка в Българската федерация по повдигане на тежести. По време на диалога беше коментирано и изявление на треньора на националния тим Иван Иванов по отношение на безучастие на български представители на международното състезание за младежи и девойки в Гърция, поради липса на финансиране от страна на страната. След като изслушах Карлос и ревизирах документите в ММС, мога да дефинира изявлението на Иван Иванов като погрешна операция ", написа Василев във Фейсбук.

" Карлос Насар съобщи пред мен, че той в никакъв случай не е имал желанието да се включва в този шампионат, тъй като за него по-важното съревнование е Европейското състезание за мъже в Тирана в края на този месец, за което уведомил Иван Иванов. Насар заявява още, че пред състезателите Иванов е декларирал, че България няма да взе участие на шампионата за младежи в Гърция, тъй като не се чакат никакви триумфи

Нещо повече - в следствие Карлос направи обзор на подготвителния си проект за 2022 година, който федерацията е подала в ММС. Насар е безапелационен, че подписът под този проект не е негов, а някой от БФВТ евентуално го е разписал. В тази връзка ММС ще подаде сигнал до способените органи за осъществено закононарушение ", изясни той.

" Независимо от проблемите на БФВТ поех ангажимент да има обезпечено финансиране за Насар и клуба му, тъй като той има голям гений и капацитет за още по-големи триумфи. Изразявам цялостната си поддръжка към международния първенец и му поисквам триумф в преследването на огромната цел – купа от Летните олимпийски игри в Париж 2024. Съветвам всички спортисти да се обръщат непосредствено към ММС при подозрения в предоставена от федерациите информация по всяка тематика ", съобщи спортният министър.

" От диалога ни през днешния ден за мен нещата са кристално ясни. Пълната липса на административен потенциал и личностните битки в БФВТ костват естественото осъществяване на подготовка както на Карлос Насар, по този начин и на доста други надарени родни щангисти. Това е следващата българска федерация, която се ръководи по незапознат метод.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР