Спортният министър Радостин Василев атакува бившия областен управител на Пловдив

...
Спортният министър Радостин Василев атакува бившия областен управител на Пловдив
Коментари Харесай

Скандал! Спортният министър насмете Каназирева от ГЕРБ, тя отвърна на удара

Спортният министър Радостин Василев нападна някогашния регионален шеф на Пловдив и сегашен народен представител от ГЕРБ Дани Каназирева. Той се усъмни в компетентността й като правист и я разгласи за жертва на просветителната система у нас, която бълва некомпетентни фрагменти.

Василев направи изявлението си по време на изявление пред Би Ти Ви, където разяснява обвиняванията към новото управление на Българския  състезателен тотализатор. От трибуната на Народното събрание Каназирева укори назначения за изпълнителен шеф на БСТ Александър Тодоров, че е подал погрешна декларация, заявявайки, че не заема висша обществена служба, като в това време е сегашен народен представител. По-късно от Има Такъв Народ опазиха своя кадър, че на втората страница на декларацията Тодоров е упоменал, че е национален фаворит.

" Лъжа е това, което приказваха сътрудниците от ГЕРБ. Дани Каназирева я познавам от три Народното събрание, бях ръководител на правната комисия, в която тя беше член. Работили сме дружно. Моето персонално мнение е, че тя е жертва на сбърканата просветителна система у нас. За страдание лекар по конституционно право е Ива Митева, само че подобен е и Дани Каназирева , което в действителност демонстрира, че системата някъде се е пропукала ", съобщи министърът. 

После изясни, че 32-годишният Тодоров е доста добър специалист, както и останалите нови членове на управлението на тотализатора, до момента в който трима от заменените били там, тъй като играели карти с някогашния министър председател Бойко Борисов. 

Радостин Василев се възмути, че медиите написали, че тенорът Георги Султанов влиза в борда на тотото, а в действителност става въпрос за негов адаш, който е финансист. Друг нов член на управлението на БСТ-Росен Иванов, бил разгласен за барман, а в действителност работел в една от най-големите ни банки.
Малко по-късно Дани Каназирева отвърна на удара.   Бившият регионален шеф обаче отвърна на Радостин Василев, че той е жертва на системата, а не тя. „ Човек, който не може да си служи с причини, пуска в ход персонални обиди. Така се държи министърът, това е държанието и на шефа на неговата група господин Тошко Йорданов. Не знам дали аз съм неточност на системата, само че несъмнено е неточност подобен човек като него да заема поста на министър ”, отвърна Дани Каназирева. 
И продължи: „ Неговият човек, който назначи за шеф на БСТ, е подал декларация, като в точка 10 е заявил, че няма несъответственост все още на заемането на поста в случай че е бил настоящ депутат. От правна позиция тук няма проблем, а чисто политическо предопределение.

Каназирева добави, че не оспорва качествата на новия началник на тотализатора, само че акцентира, че не е редно по този метод да се оформят документите, изключително след офанзивите по отношение на премиера Кирил Петков за подаване не декларация с погрешно наличие по отношение на двойното му поданство. 

„ Това е аморално и няма по какъв начин да се титулуваш  като смяна, а в това време да погазваш законите, Конституцията и разпоредбите. Само един слаб човек без причини и със съществени комплекси по отношение на личната си подготвеност може да се държи по този начин жестоко и невъзпитано. За страдание, този човек заема поста министър на спорта ”, заключи Дани Каназирева.

 

 
 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР