Спортният министър Димитър Илиев, а с него и половината от

...
Спортният министър Димитър Илиев, а с него и половината от
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Спортният и още 7-8 министри не работят, но ГЕРБ няма да е партията, която да свали това правителство

Спортният министър Димитър Илиев, а с него и половината от всички министри, май ще бъдат заменени при ротацията. Знак за това даде водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, който ги упрекна, че не работят.
 
" Има цели браншове, в които, в случай че ви изпитам в този момент, няма да знаете името на министъра ", провокира Борисов публицистите. И попита кой е министърът на спорта.
 
Къде са инфраструктурните планове - игрища, зали, физкултурни салони, финансиране на федерации, попита той и изясни, че грешката на министрите е, че не работят.
 
Бившият министър председател не назова повече имена, само че загатна за икономическия министър Богдан Богданов, финансовия Асен Василев и на нововъведенията Милена Стойчева.
 
" В момента светът доста бързо се развива в доста сфери - веригите на доставки. Колко пъти споделих, че нашите стопански представители, търговски аташета би трябвало да отварят пазари, в нововъведенията, в растежа, да сложим явен проект. Хубаво затваряме, а какво отваряме, какъв брой са вложенията, къде ще бъдат? Какво е финансовото състояние на страната, събират ли се налозите, какво ще стане с бюджета? Планът ни би трябвало, с цел да го изхарчим отново за остарели заплащания в областта на обществената политика или за нещо, което да отговори на името - напредък, преход, неща които съгласно мен са извънредно значими ", коентира някогашният министър председател.
 
" Аз не виждам министрите в доста сфери да са моторите на тези процеси ", изясни Борисов и добави, че след оценка на работата на всички министри, някои от тях ще бъдат заменени, само че още веднъж след съвещания сред сътрудниците. А рецензиите си казвал на премиера акад. Николай Денков, с който всяка вечер си говорили.
 
" Щом блокадите на Автомагистрала " Тракия " остават, макар подписаното и гласувано съглашение с енергетиците, очевидно има някакво съмнение ", сподели още водачът на ГЕРБ.
 
" В момента имаме една доста мощна работеща законодателна власт. Всичко, което се е случило с Украйна мина първо през Народното събрание. В енергетиката по същия метод, за правосъдната промяна също ", разясни Бойко Борисов.
 
" Ще подкрепим в зала, само че не може да си заравяме главата в пясъка за нещата, които не вървят. Именно за това съм сериозен, с цел да се употребява времето и да работим още по-добре ", добави Борисов. " ГЕРБ няма да е партията, която да смъкна това държавно управление ", безапелационен бе той.
 
По думите му, в случай че работи добре, държавното управление може да изкара цялостен мандат.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР