Спортният мениджър на Херта (Берлин) Фреди Бобич не отхвърли възможността

...
Спортният мениджър на Херта (Берлин) Фреди Бобич не отхвърли възможността
Коментари Харесай

Фреди Бобич може да стане спортен директор на Германия

Спортният управител на Херта (Берлин) Фреди Бобич не отхвърли опцията от предстоящ ангажимент към Германския футболен съюз (ГФС) и по-специално към националния тим на страната, написа организация ДПА.

ГФС търси нов човек за поста шеф на националния тим след оставката на Оливер Бирхоф, последвала отпадането на отбора в групата на Световното състезание в Катар. И това не е първото провалено състезание за Германия – Русия през 2018-а година и на Европейското през 2021-а.

Но от ГФС очевидно не са наясно какво да се прави, защото след оставката на Бирхоф оповестиха, че първо ще проучат дали има потребност от сходна позиция. Някои допускат, че в случай че тази позиция бъде закрита, в ГФС ще основат такава на състезателен шеф и точно там ще бъде подложен Бобич.

" Съдържанието на работата постоянно би трябвало да бъде на напред във времето ", сподели Бобич в изявление за стрийминг-портала Magenta TV през днешния ден. След това добави, че е благополучен да работи в Херта (Берлин), само че добави, че " в никакъв случай не би изключил нищо. Тъй като това е нормалния темп във футбола ".

И добави, че е фокусиран сега в клуба си, добави: " Но в случай че ме помолят за съвет, на драго сърце ще кажа нещо по въпроса ".

След това беше предизвикан за коментар на работата и на индивида Ханзи Флик, на което отговори, че в никакъв случай не е имал проблем с Ханзи и го оцени високо като човек. Флик, някогашен халф и треньор на Байерн (Мюнхен), остава ментор на Бундестима и за домашното Европейско състезание през 2024-а година, само че изрази разочарованието си от напускането на Бирхоф.

" Просто се надявам и той (Флик) да има шанс и да му се подредят нещата и бъдещето му на Евро 2024 да бъде ярко, съобщи Бобич.

Фреди Бобич има опит и в българския футбол, защото за няколко месеца беше ръководещ шеф на Черноморец (Бургас). Това беше през сезон 2009/2010, когато старши треньор на " акулите " беше Красимир Балъков.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР