Спортният директор на ЦСКА-София Кристиано Джарета направи коментар пред Тема

...
Спортният директор на ЦСКА-София Кристиано Джарета направи коментар пред Тема
Коментари Харесай

Джарета: Трябва да подобрим представянето си в защита

Спортният шеф на ЦСКА-София Кристиано Джарета направи коментар пред " Тема спорт " за представянето на отбора в дебюта на новия треньор Милош Крушчич - проваляне с 0:1 от Локомотив (Пловдив). Именно италианецът бе първият от клуба, който разгласи назначението на наставника.

" Нормално е всички да сме разочаровани от резултата. Но оценката за играта е друга по отношение на гледната точка. Обективно би трябвало да се регистрира, че Локомотив е тим с доста високо самочувствие сега. В главите си те са много уверени, до момента в който ЦСКА е на другия полюс. "

" Когато нямаш положителни резултати и игра, губиш самочувствие. Трябва да променим този нрав. След напускането на Люпко избрахме да работим с Крушчич и той има нов метод. Но преходът лишава време. Почти невероятно е да окажеш някакъв забележителен резултат единствено за един мач ", сподели Джарета, който не пожела да прави паралели с предходни загуби.

" Не бих желал да съпоставям представянето ни против Локо с това против Берое. Всеки дуел е самичък по себе си. В началото на срещата в Пловдив имахме чисто състояние и в случай че Coy беше вкарал, евентуално развоят щеше да е друг. Имахме положителни благоприятни условия да осъществяваме. Видях някои обещаващи неща против Локо и други не толкоз ", сподели Джарета. На въпрос за многото пропуски на Али Coy италианецът отговори:

" Всеки нападател в света изпада в подобен интервал. Въпрос на нрав е да излезеш от тази обстановка. Нападателите се ядосват, тъй като не могат да вкарат, и стартират да мислят прекалено много по какъв начин да се разпишат. По този метод те се затормозяват. Coy е много значим състезател за нас. Той умее да излиза на положения и да пази топката, има и добра продуктивност. Голът ще пристигна, когато не го чака ", съобщи Джарета.

Италианецът, който е някогашен централен бранител, направи и коментар на представянето в защита този сезон:

" Абсолютно задължени сме да работим във фаза отбрана, тъй като позволяваме прекомерно доста голове, и то лесни голове. И тук не приказваме за обособени играчи, а за целия тим. Настоящата пауза в шампионата пристигна ненадейно, само че за нас ще е от изгода. Треньорите ще могат да работят с всички футболисти. При предходната пауза имахме 10 национали, които не бяха с нас. Сега ще е по-различно ", сподели още Джарета.
efbet Лига 13 кръг, неделя 20 октомври  Локомотив (Пловдив) 1:0краен резулат  ЦСКА-София
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР