Спортният директор на ЦСКА-София Кристиано Джарета даде интервю за италианската

...
Спортният директор на ЦСКА-София Кристиано Джарета даде интервю за италианската
Коментари Харесай

От Юве пуснали Белтраме без пари в ЦСКА-София

Спортният шеф на ЦСКА-София Кристиано Джарета даде изявление за италианската медия tuttojuve.com. Той приказва главно за огромния локален гений Рикардо Орсолини, който този сезон правеше възторг с екипа на Болоня в " Серия " А ". Джарета засегна и някои тематики, свързани с " армейците ", измежду които привличането на сънародника му Стефано Белтраме през зимата.

" Любопитен факт е, че аз продадох Белтраме в Ювентус, когато бях шеф в Новара. През януари в ЦСКА имахме потребност от първокласен състезател, който е кадърен да трансформира салдото. Стефано незабавно ми изникна в мозъка и си показах по какъв начин ще пасне на нашия жанр. Според моето виждане Белтраме е кадърен да изстреля още веднъж кариерата си към топпървенство с изявите си в благороден клуб като ЦСКА. Отборът ни постоянно се бори за титли ", сподели Джарета.  Кристиано Джарета: Ситуацията остава комплицирана
" Моята концепция за Белтраме на този стадий се оказва много сполучлива. Той се схваща чудесно с всички в клуба и към този момент стартира да влиза в сърцата на почитателите. Неговият опит в задгранично състезание също бе фактор при привличането му. За множеството италиански играчи е мъчно да изоставен родината си, само че Стефано към този момент имаше опит в Нидерландия, където бе посочил много положителни изяви. Видях, че има апетит да се потвърди, тъй че той одобри съществено опцията в ЦСКА и желае да се показва мощно с екипа ни ", добави Джарета.

На въпрос какви са били параметрите по договорката за привличането на Белтраме от Ювентус в ЦСКА, шефът обясни: " Неговият контракт изтичаше в края на сезона и Ювентус избра да го пусне като свободен сътрудник, без да търси отплата отсреща. Това беше прелестен жест от страна на италианския клуб ", съобщи Джарета.

" Тема Спорт " Снимки: Владимир Иванов, Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР