Спортният директор на Септември София – Кристиян Добрев, говори ексклузивно

...
Спортният директор на Септември София – Кристиян Добрев, говори ексклузивно
Коментари Харесай

Добрев скочи на ЦСКА 1948: Какво ги е страх да играят с нас? Нали ни биха 5:0?

Спортният шеф на Септември София – Кристиян Добрев, приказва извънредно пред Gong.bg , отговаряйки на по-ранното изявление на шефа в ЦСКА 1948 Добрин Гьонов. Добрев гневно моли за феърплей във Втора лига, като съгласно него до това най-вече се приближава цялостното изиграване от програмата във второто равнище на футбола у нас. Той също по този начин отговори на Добрин Гьонов, казвайки, че няма нищо срещу да се яви на полиграф - нещо, което шефът в ЦСКА 1948 прикани по-рано денем.

Шеф в ЦСКА 1948: Готов съм да ида на полиграф, желаеме да сме фактор в efbet Лига

Добрев също по този начин подчертава, че желае да се изиграе мач с „ червените”. Той мисли, че ЦСКА 1948 изпитва боязън от Септември, само че се учудва от обстоятелството, откакто първият дуел сред двата отбора приключи при резултат 5:0 за ЦСКА 1948. Добрев също по този начин подчертава, че бюджетът на „ септемврийци” е 4-5 пъти по-малък от този на огромния им съперник във Втора лига, напомняйки, че тимът му залага основно на български футболисти, които са юношески национали.

„ Започвам в обратна посока. Ако Добрин Гьонов провежда полиграф, ще се явя на всички места. Защото, с цел да се хвърлят такива обвинявания, е неуместно и не ми се приказва. Събрали сме се, с цел да забележим какво ще стане с шампионата във Втора лига. Това е аморално и ненормално. Искаме да бъде непокътнат феърплея в шампионата ", стартира Добрев пред Gong.bg.

„ За мен е липса на феърплей шампионатът да бъде преустановен и настоящето класиране да бъде взето за извънредно. Ако за някой това е почтено, значи има много съществени разминавания в разбиранията. Няма нищо почтено в това шампионата да бъде спряно по средата на сезона. Септември е с мач по-малко и изостава с три точки. Нямаме равни мачове, тъй като трябваше да играем първи кръг с Верея. Така е с всички тимове, а освен против ЦСКА. Те завоюваха един мач с Поморие, а ние почивахме и оттова идва разликата. Апелираме всички да бъдем равнопоставени, с цел да няма ощетени най-после. Ако те желаят това класиране да е извънредно, то това не е равнопоставеност. Имаме директен мач с тях в Драгалевци, а там даже победа с един гол, ще ни изведе на първото място. Не, както приказват, че първият мач и загубата с 0:5 има значение. Нека да го изиграем, да ни бият, да приключим наедно и да гледаме напред. Ще ги поздравим отново. Тях някакъв боязън, параноя ли ги гони...? Чак толкоз да сме страшни, не знаех”, учуди се още Добрев.

„ Ние желаеме да изиграем всички срещи. Ако не могат да се изиграят всички заради ситуацията в страната, ние сме "за " да се изиграят срещите със заинтригуваните тимове, които да изричат мнение и да се изрича мнение. Кои са тези? Ние, 1948, Монтана, Локомотив София. Първият против втория, третият против четвъртия – това е. Търсим феърплей, не сме толкоз заплашителен тим, а ние имаме цел да даваме на млади българи късмет за изява. При тях това липсва, в случай че изключим Даниел Наумов. При нас има юношески национали. Искам да вметна по пердах, груби калкулации нашият бюджет е пет-шест пъти по-малък от тях. Ние желаеме да сме конкурентни, макар техният бюджет. Искам да се борим по най-честият и обективен метод. Не да чета в декларацията им те да се асоциират с Ливърпул. Това е смешно, дори е тъпо. Ливърпул води с 29 точки на Лестър в този момент. Те са толкоз Ливърпул, колкото площадът в Лом е Пикадили Съркъс в Лондон”, акцентира Добрев.

„ Говорихме по телефона и разяснявахме какъв да бъде завършекът. Ако не могат да се изиграят мачовете, първите три влизат в първото равнище и по този начин всички са удовлетворени. Тук е тънкият миг, а не да ме цитират с неща, които не съм споделил все едно това е предложение. Тук би трябвало да се намеси БФС. Защо БФС не пусне анкета в efbet Лига по какъв начин да се доиграят мачовете. Там се взе решение, а при нас не. Те се закачиха като риба с бастун и давайте да разгласяваме класирането за извънредно ", заключи за диалога им шефът в Септември.

„ Не знам дали нещо не се премълчава. Нямаше ангажимент към медии, футболна общност да се види какво става с Втора лига. За efbet Лига взеха, Трета лига също, а Втора като че ли не съществуваше. Заинтересованите тимове желаят да се доиграе шампионата, в случай че не може, да измислят директни дуели и по-добрият тим, то дано да се качи горе. Ако ни бият, няма грижа от наша страна. Това бягство от директните дуели го асоциирам със боязън. Бийте ни отново 5:0 и всичко приключва”, продължи Кристиян Добрев.

„ Най-удачният вид е efbet Лига да стане 16 клуба. Защо БФС не пусне анкета и да попита? Смея да настоявам, че 2/3 от тимовете са „ за” тази концепция. Виждаме какви тимове се избавят, ние предходната година с 36 точки изпаднахме. Казват, че не може да се трансформира формата, а по какъв начин предходната година се събраха и го смениха? Промениха го, по този начин в този момент се събират в БФС, вземат решение и точка. Някой, в случай че някъде каже, че няма да бъде заслужено вместо 14 от 16 тима ще станат, и парите ще намалеят – давам контрапредложение. БФС сподели, че има 9 млн. Футболният съюз поема съдийските такси и всичко е окей. Господин Лечков сподели, че са в положително финансово положение. Не е толкоз комплицирано, има хиляди варианти”, установи Кристиан Добрев.

„ Да, приканвам за рестарт на футбола у нас. Ако няма подобен, дано доиграем шампионата, с цел да има логичност. Едни се асоциират с Ливърпул, други с Лом и Лондон, което е смешно”.

„ Във Втора лига не знам за какво толкоз тима не съумяха да оцелеят. Заради тази обстановка може и още тимове да закъсат. Тези, които са общински, вероятно всяка община ще си прегледа целите и не знам по какъв начин ще продължат. Само от Югозападната Трета лига има пет тима, които желаят да попълнят Втора лига. За да се попълни групата, всеки един тим ще получи покана. Ако дава отговор на критериите, дано е във Втора лига”, сподели още шефът в Септември.

За тренировките на тима му: „ Ние изчакваме по какъв начин БФС ще реши да се действа напред. Когато излезе решението какви мачове ще изиграем, сме подготвени незабавно да стартираме занимания”,
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР