Спортният арбитражен съд (КАС) в Лозана отмени доживотното наказание срещу

...
Спортният арбитражен съд (КАС) в Лозана отмени доживотното наказание срещу
Коментари Харесай

Спортният арбитражен съд отмени наказанието срещу бившия президент на футболната федерация на Хаити

Спортният трибунал (КАС) в Лозана анулира доживотното наказване против някогашния президент на футболна федерация на Хаити Ив Жан-Барт за полово принуждение над състезателки, оповестява АП. Съдът почете жалбата на Жан-Барт, откакто откри " несъответствия и грешки в показанията на жертвите и очевидците, показани от ФИФА ". 

През ноември 2020 година Комисията по нравственос на Световната футболна федерация призна Жан-Барт за отговорен в " корист с ситуацията си и полов тормоз и малтретиране на футболистки, в това число малолетни " в продължение на няколко години. 

75-годишният Жан-Барт също беше санкциониран с 1 милион швейцарски франка. Той отхвърли обвиняванията, които засягаха играчи от националния тим, в това число и малолетни. 
 Шефът на футбола в Хаити отхвърлен след обвинявания в полово принуждение Шефът на футбола в Хаити отхвърлен след обвинявания в полово принуждение
В решението на КАС се споделя, че информацията, предоставена от трети страни, в това число Human Rights Watch и FIFPro, не е " задоволително доказателствена ". 

" В умозаключение, КАС смята, че доказателствата против Ив Жан-Барт във връзка с изказванията за полово принуждение са непоследователни, неразбираеми и спорни и вследствие на това не са задоволителни, с цел да се откри нарушаване на етичния кодекс на ФИФА ", се споделя в решението на съда.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР