Спортната комисия към Столичния общински съвет одобри предложение на председателя

...
Спортната комисия към Столичния общински съвет одобри предложение на председателя
Коментари Харесай

СОС предостави безвъзмездно на ЦСКА 1948 спортен терен в кв. Требич

Спортната комисия към Столичния общински съвет утвърди предложение на ръководителя ѝ Татяна Георгиева и кмета на регион " Надежда " Димитър Димов за даване за безплатно прилагане на състезателен терен – открит обект за спортни действия в кв. " Требич ", оповестиха от пресцентъра на Съвета.

Предвижда се изцяло модернизиране на стадиона с повърхност от 47 дка в публично-частно партньорство сред „ ЦСКА 1948 " ЕАД и Столичната община. като същият не може да бъде употребен за други действия или преотдаван на трети лица.

Проектът включва създаване на 3 спортни стадиони за футбол – две от тях ще са озеленени с естествена трева и са с размери 72 м./110 м. (обща повърхност 15 840 кв. м.), и едно игрище с изкуствена трева с размер 72 м./110 м. (с повърхност 7 920 кв.м.), мобилни трибуни със 72 седящи места, две нови съблекални и осветяване. Инвеститорът ще построи спортните стадиони с най-голям клас естествена тревна настилка от особено селектирани сортове трева и доставени от сертифицирани от FIFA производители. Предвижда се създаване на автоматизирана поливна система, с най-малък разход на вода и електрическа енергия, както и отводнителна (дренажна) апаратура. Инвеститорът ще облагороди и озелени тревната повърхност и към спортното оборудване, според предлагането в отчета.

Местната общност в кв. " Требич " ще има свободен достъп до спортния обект по 24 часа седмично по авансово направен график. Инвеститорът се ангажира да подкрепя локалния клуб със спортна екипировка, ежемесечни съвещания на детско-юношеската школа, както и да бъде хазаин на бъдещи спортни празници, надпревари и шампионати в кв. " Требич ".

Близо половин милион лв. са отпуснати през предходната година за спортни площадки и уреди в София. Най-голяма част от средствата са ориентирани за ремонт на спортни площадки, фитнес уреди и тенис със свободен достъп – 302 800 лв., с които е усъвършенствана спортната инфраструктура в разнообразни региони на София - " Красна поляна ", " Подуяне ", " Студентски ", " Надежда ", " Слатина ", " Връбница ", " Младост " и " Оборище ". Общо 110 900 лв. са заделени за спортни уреди със свободен достъп в паркова среда и междублокови пространства, които са разходвани по планове в регион " Панчарево " и " Връбница ".





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР