Спортната гимнастика е осмият спорт, в който страната ни ще

...
Спортната гимнастика е осмият спорт, в който страната ни ще
Коментари Харесай

Кевин Пенев: Искам в Париж да направя финал в многобоя, както и финали на земя, кон с гривни и прескок

Спортната гимнастика е осмият спорт, в който страната ни ще има представител на Олимпийските игри в Париж 2024, а това стана факт, откакто Кевин Пенев си обезпечи квота за най-големия състезателен конгрес по време на на международното състезание в Антверпен, Белгия.

Българинът заслужи мястото си на Игрите във френската столица следващата година след класирането си за финала на прескок, където в последна сметка се подреди на 8-а позиция.

В изявление надареният ни гимнастик, който ще продължи да се готви в Съединени американски щати не скри упоритостите си на олимпиадата да се бори за влизане във край на многобоя, както и попадане в борбата за систематизиране на медалите на земя, кон с гривни и прескок.

" Чувствам се доста добре. Това ми е първото международно състезание и съм доста благополучен, че направих край на прескок. Осмото място е ужасно достижение за мен. Аз не изпълних най-трудния прескок, който мога, тъй като заложих на несъмнено осъществяване. Сега се връщам в Съединени американски щати, където ще продължа подготовката дружно с брат ми. Сега ще повиша компликацията на всички съчетания, тъй като на олимпиадата ще играя многобой. Искам в Париж да направя край в многобоя, както и финали на земя, кон с гривни и прескок ", показа Пенев часове преди да отлети за Съединени американски щати.



Освен това Кевин изрази вяра, че във френската столица ще може да се състезава дружно със своя брат Еди, който ще опита също да се пребори за олимпийска квота при започване на идната година.

" Много желая на Игрите в Париж да съм дружно с брат ми. Вярвам, че и той има късмет да завоюва квота. Тази година направи страхотни надпревари, стана първенец на земя. Следващата година аз ще се върна в България преди европейското състезание и по-късно ще вземам участие в международните купи преди олимпиадата. Брат ми ще се върне за купите, които стартират през февруари. Те са значими за него, тъй като посредством тях може да вземе квота и да играем дружно ", приключи българският играч.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР