Спортистите няма да бъдат изисквани да се ваксинират срещу коронавируса,

...
Спортистите няма да бъдат изисквани да се ваксинират срещу коронавируса,
Коментари Харесай

Няма да е задължително участниците на Олимпиадата в Токио да се ваксинират срещу коронавирус

Спортистите няма да бъдат изисквани да се имунизират против ковид, с цел да вземат участие на Олимпиадата в Токио. Това показа президентът на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах, съобщи БГНЕС.
Бах, който е в Токио, с цел да вдъхне повече убеденост в отсроченото поради пандемията събитие, сподели, че имунизирането ще бъде " свободно решение " за спортистите и всички останали участниците на Олимпийските игри. " Има прекалено много проблеми, които би трябвало да бъдат взети под внимание. Това е въпрос на персонално здраве. Въпрос е и на здравословното положение на всеки човек. Въпрос е на наличност ", сподели той по време на обиколка из Олимпийското село.
 Първи вид по кое време да се проведат летните Олимпийски игри Първи вид по кое време да се проведат летните Олимпийски игри
Международният олимпийски комитет (МОК) работи дружно с Международната атлетическа федерация (ИААФ) и други федерации за организирането...
Въпреки това, МОК " ще моли " спортистите и останалите да се имунизират, добави Бах, наричайки апела " знак на почитание " за останалите състезатели и японските уредници.
Токио 2020 отиде с година напред и ще започва през юли идната година поради COVID-19, трансформирайки се в първата олимпиада, която бе отсрочена в спокойно време. Бах и японските уредници остават уверени, че форумът ще се организира – тяхната убеденост бе подкрепена от скорошни положителни проби на ваксини и сполучливо интернационално съревнование по гимнастика в Токио този месец. Бах сподели, че организационният комитет ще вземе " всички нужни защитни ограничения, тъй че спортистите да се провиснал и да се усещат в сигурност ".
Председателят на МОК съобщи, че МОК ще опита да помогне на спортистите да се имунизират, в случай че има налични и утвърдени ваксини. Здравният министър на Австралия Грег Хънт сподели, че МОК го е уверил, че " ще бъдат обезпечени ваксини за всички спортисти и публични лица, които ще посетят събитието от света: " Нашите упования са, че ще има ваксини за всички спортисти от всички страни и всички публични лица от всички народи, и те ще бъдат готови за Олимпиадата в Токио ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР