Спортист №1 на България Цветана Пиронкова ще играе на трети

...
Спортист №1 на България Цветана Пиронкова ще играе на трети
Коментари Харесай

Цветана Пиронкова се класира за Australian Оpen

Спортист №1 на България Цветана Пиронкова ще играе на трети следващ шампионат от Големия шлем след завръщането си от майчинство. 33-годишната пловдивчанка завоюва и третия си мач от квалификациите и се класира за главната скица на Australian Оpеn.

Първата ни ракета победи рускинята Маргарита Гаспарян с 2:0 сета (6:3, 7:5) и по този начин за първи път от 2017 година ще излезе на кортовете в Мелбърн. Тогава родната тенисистка отпадна в първи кръг след загуба с 1:6, 6:4, 1:6 от Агнешка Радванска.

Снимка: usopen.org

Пиронкова си взе отмора, с цел да роди своя наследник Александър. Тя се завърна на корта през 2020 година, като доближи до четвъртфинал на Откритото състезание на Съединени американски щати и до трети кръг на " Ролан Гарос ".

Първата ни ракета стартира с поврат мача от квалификациите, които поради пандемията от ковид се организират в Дубай. Още в първия си сервис гейм изоставаше с 0:40, само че съумя да се отбрани, а незабавно по-късно направи пробив. Гаспарян не изостана и отговори с пробив за 3:3.

Цвети се възползва от единствената си опция за пробив в осмия гейм и завоюва сета с 6:3.

Снимка: Instagram

Във втория сет рускинята поведе с 3:0 преди българката да изравни за 3:3. В деветия гейм Пиронкова поведе с 40:15 при сервис на рускинята, само че не можа да направи пробив. Тя нанесе своя удар с брейк за 5:4. Цвети направи нов пробив след двойна неточност на съперничката и още веднъж сервираше за място в главната скица на Откритото състезание на Австралия. Тя завърши при четвъртия си мачбол след ретур в навън на рускинята.

Снимка: Twitter

Пиронкова ще играе в Мелбърн за 13-и път. Дебютът й е през 2006 година Най-доброто й класиране е втори кръг, където е стигала осем пъти.

Освен нея в главната скица ще взе участие и Григор Димитров. Турнирът бе преместен с няколко седмици и ще стартира на 8 февруари.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР