Спортист №1 на България Александър Везенков се завърна в игра

...
Спортист №1 на България Александър Везенков се завърна в игра
Коментари Харесай

Везенков се завърна в игра, но Сакраменто загуби

Спортист №1 на България Александър Везенков се завърна в игра за Сакраменто Кингс в дуела с Филаделфия 76. Българинът, който пропусна последните два мача на своя отбор, този път записа над 8 минути на терена, в които означи 2 точки, като бе 1/5 при стрелбите от игра. Той се регистрира и с 5 битки.
Прочетете още
Сакраменто обаче изигра много слаб мач и загуби с 93:112 (21:29,25:36, 27:22, 20:25). И в този дуел ахилесовата пета на " кралете " бе стрелбата за три точки, като те съумяха да отбележат едвам 8 от 39 опита или едвам 20%. Ди`Арън Фокс бе най-резултатен за гостите с 21 точки, 5 битки и 4 асистенции. Кайлър Мъри приключи с 15 точки, 8 битки и 3 асистенции, а Домантас Сабонис направи дабъл-дабъл от 14 точки, 12 битки и 5 асистенции.

Домакините пък още веднъж бяха без огромната си звезда Джоел Ембийд, само че това този път по нищо не си пролича. Диригенстката палка в този мач бе в ръцете на Тобиас Харис, който наниза рекордните за сезона 37 точки, а също така направи 7 битки и 3 асистенции. Тайрийз Макси добави 21 точки, 3 битки и 4 асистенции, а Никола Батум приключи с 14 точки, 6 битки и 3 асистенции.

В началото и двата отбора започнаха по-сковано с поредност от неточности и под двата коша. След първите 4 минути Сакраменто имаше нежна преднина от 7:6 точки. В един миг Сакраменто имаше 7 пропуща от 8 стрелби, което разреши на " сиксърс " да пернат с 14:8.

Майк Браун направи някои промени в състава си и това несъмнено промени динамичността в играта на отбора му, а мощно включване направиха Трей Лайлс и Малик Монк. Възходът на гостите обаче бе къс и първата четвърт приключи с преднина от осем точки за домакините - 29:21.

В началото на втората четвърт на паркета излезе и Везенков. Секунди след появяването си в игра той стреля за тройка, само че пропусна. Вторият му опит за пукотевица пък бе блокиран от Бамба, а по-късно не съумя и при третия си опит от близко, когато бе притиснат от часовника.

Сакраменто като цяло продължаваше да изпитва компликации с организирането на офанзивите си и Филаделфия се възползва, с цел да продължи да натрупа методично преднината си, която набъбна до 40:24. Междувременно Везенков още веднъж седна на пейката.

Чак в средата на втората четвърт Домантас Сабонис означи първите си две точки в мача със забивка, с цел да понижи изоставането на отбора си на 33:46.

" Кралете " обаче влязоха в нова серия от пропуски, изключително от тройката, и Фили продължи безпощадно да натрупа преднина, която мина 20 точки при 58:36. На полувремето пък резултатът бе 65:46 в интерес на домакините.

Сакраменто сподели признаци на леко възкръсване при започване на третата част, само че то още веднъж бе прекомерно малко. След две следващи сполучливи стрелби, гостите още веднъж зациклиха в офанзива, а Филаделфия незабавно се възползва и си върна преднината от над 20 точки за 74:52.

Резултатът продължи да се движи в този диапазон и в идващите минути, а гостите продължаваха да изпитват огромни проблеми, изключително със стрелбата за три точки, която бе едвам 25%. Все отново Сакраменто завоюва тази част и стопи изоставането си до 73:87 преди финалната четвърт.

И в четвъртата четвърт обаче нищо не с промени изключително в играта на двата отбора. " Сиксърс " продължаваше да диктува събитията на терена и да поддържа солидна преднина, която още веднъж надвиши 20 точки при 98:77.

В заключителните пет минути Майк Браун призна провалянето, извъждайки всичките си титуляри. Това пък даде късмет на Везенов да запише още минути в игра. Той означи и първите си точки, откакто се пребори под коша и вкара за 89:108.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР