Спортист (Своге) направи първа тренировка за 2023 година под ръководството

...
Спортист (Своге) направи първа тренировка за 2023 година под ръководството
Коментари Харесай

Спортист с първа тренировка - Колев: Доста основни футболисти ще напуснат не по мое желание

Спортист (Своге) направи първа подготовка за 2023 година под управлението на новия треньор Петър Колев. Негови играещи помощници ще бъдат Борислав Стойчев и Стефано Кунчев, който ще се грижи за вратарите на отбора.

Първото зимно попълнение е централния защитник Павлин Чиликов. 22-годишният футболист за последно бе част от отбора на Черноморец (Бургас), а преди този момент пази цветовете на Миньор (Перник) и Локомотив (София).

През идващите дни няколко футболисти ще преминат на проби в тима.

Спортист напущат вратаря Ивайло Василев, Иво Харизанов и Галин Ташев.

Отборът ще се готви в Своге 19 януари, а по-късно ще бъде извършен лагер в Сандански. Първата контрола ще е на 14 януари против Пирин Благоевград.

„ Срещнах схващане от старана на управлението. В много от нещата, които те имат като хрумвания са и в моята глава. За всеки треньор е значимо да практикува специалността, с цел да не губи умения. Действително задачата няма да е доста лека, тъй като сме в камерен състав сега. Доста съществени футболисти ще изоставен тима. Доста от тях не по мое предпочитание. Те търсят развиване на по-добри места. Обнадежден съм от това, което виждам като държание на играчите в множеството мачове и от характера, който демонстрират на терена. Като виждане за бъдещето мисля, че може да развием много млади играчи от София и района, които да бъдат от изгода за българския футбол “, бяха първите думи на новият треньор Петър Колев.

„ В групата не постоянно има разумни резултати. Виждате, че общо взето силите във Втора лига са изравнени. Всеки, показвайки темперамент и дисциплинираност в мачовете, може да победи всеки. Мястото, което заема тима, е положително като изходна позиция, само че не би трябвало да залъгва никой. Надявам се да намерим положителни заместници, които да заместят напускащите “, сподели още Колев.

„ Ще работя с Борислав Стойчев и Стефано Кунчев, които вършат първи стъпки в треньорската специалност, което ще бъде добре за тях “, добави още треньорът.

„ Клубът има сделка с Павлин Чиликов. Ще имаме няколко играчи на проби. Моите очаквания са до края на тази седмица да бъдем в цялостен състав и да имаме изясненост с кои хора ще работя “, приключи експертът.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР