Спортен клуб по лека атлетика Цвети Кирилова и Община Кюстендил

...
Спортен клуб по лека атлетика Цвети Кирилова и Община Кюстендил
Коментари Харесай

Международен крос Кюстендил ще се състои в събота

Спортен клуб по лека атлетика " Цвети Кирилова " и Община Кюстендил провеждат Международен крос - Кюстендил, оповестиха от пресцентъра на общината. Откриването ще бъде на 25 март, от 10:50 часа, на площад " Велбъжд " в Кюстендил.

Обиколката ще бъде в центъра на града - 1 км. Стартът и финалът са площад " Велбъжд ". Трасето минава край общината в Кюстендил, художествената изложба " Владимир Димитров - Майстора ", Общинския спектакъл в Кюстендил и пешеходната алея. Общият старт с дължина 1 километър е в 11:00 часа. В него могат да вземат участие деца, възрастни, хора с разнообразни специалности - всички искащи да се включат в спортната страст. Награждаването и закриването на надпреварата е в 13:00 часа.

Класирането е самостоятелно. Момичетата и момчетата във възрастова група 10-11 годишни (родени 2012-2013г.), ще бъдат наградени с медали и предметни награди. Наградени ще бъдат класиралите се до шесто място, с медали, предметни и парични награди от Община Кюстендил и Спортен клуб по лека атлетика " Цвети Кирилова ". Паричният награден фонд за другите възрастови групи е сред 700 и 20 лева

Освен късата отдалеченост ще има и 10-километрова, в която се чака да се включат елитни бегачи от Балканите. Сред тях са  Милица Мирчева, рекордьора на Република Северна Македония - Дарио, състезатели от Сърбия и Гърция. За спечелилите са планувани финансови награди, купи и медали.

На конференция в петък на кмета на Кюстендил Петър Паунов и някогашната лекоатлетка Цветелина Кирилова (национална рекордьорка в бягането на 1000 метра в зала на България, полуфиналистка на на 400 метра с трудности на Олимпийските игри в Пекин 2008 и сегашен треньор по физическата подготовка на националния тим по художествена гимнастика) ще бъдат оповестени и детайлностите по надпреварата.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР