Спортът съпътства живота на Светла Оцетова и като активен спортист,

...
Спортът съпътства живота на Светла Оцетова и като активен спортист,
Коментари Харесай

Светла Оцетова: Олимпийската шампионка, която избра да проектира гребни канали

Спортът съпътства живота на Светла Оцетова и като деен състезател, и като проектант. И до през днешния ден олимпийската шампионка от Монреал 1976 по гребане двойка скул, дружно със Здравка Йорданова, не е серпантина да работи за " своя " спорт. Тя е носителка и на международна купа от шампионата в Нова Зеландия през 1978 година, на две сребърни оценки от форумите на планетата в Амстердам (1977 г.) и Блед (1979 г.) и на бронз в Нотингам през 1975 година От години е механически шеф във ФИСА (Международната федерация по гребане). Завършила е " Архитектура " и със същата пристрастеност, като в гребането, е съумяла да се потвърди и утвърди като сполучлив експерт в проектирането на гребни канали по света, което прави повече от 30 години.

Независимо от международните си триумфи и от едната, и от другата страна на гребането, олимпийката, която означи 70-годишен празник, е съхранила себе си и физически, и душевен.

Вероятно произходът, желанието, не упоритостта, както акцентира тя, да покаже, че може повече, макар подозренията на другите, способността да поддържа връзка и да се радва на красивото в природата, да разграничава положителното от неприятното, имат значение за построяването й като човек и експерт. Заедно със брачна половинка си Димитър Генов, който също е състезател, занимавал се е с конен спорт и е бил треньор на националния ни тим, са родители на три деца, имат и внуци.

Какво описа Светла Оцетова за актуалната си работа като проектант и за значимите неща в спорта и живота, прочете на .
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР