Споровете около истинската възраст на Лили Иванова никога не секват.

...
Споровете около истинската възраст на Лили Иванова никога не секват.
Коментари Харесай

Вижте истинската възраст на Лили Иванова

Споровете към същинската възраст на Лили Иванова в никакъв случай не секват. Публична загадка е, че примата на родната сцена настойчиво крие ЕГН-то си, само че гледа с възприятие за комизъм на закачките за възрастта й. На един от последните си рождени дни се самоиронизира, като постави на тортата си свещ под формата на загадъчен знак.

Ако се има вяра на информацията в биографията ѝ в интернет, през днешния ден Лили би трябвало да навърши 82 години. Бившата началничка на „ Естрадна дирекция “ – Лидия Станчева, която кумува на естрадната звезда в брака ѝ с композитора Иван Пеев, твърди, че тя е излъгала за възрастта си с цели 5 години. Според нейната версия Иванова е родена през далечната 1934 година Проста сметка демонстрира, че на 24 април 2021 година изпълнителката на „ Ветрове “ ще стане на 87 лета. Същата версия поддържа и нейната починала към този момент колежка Снежана Кратовска, която приживе разкрива, че същинската ѝ година на раждане е точно 1934-та.

Друга обаче е теорията на известния ни музиколог Владимир Гаджев. По негови думи Лили е родена през 1935 година Неговата информация се удостоверява и от естраден указател, публикуван в някогашната Германска демократична република през 1975 година, където е оповестена фотография на примата и е посочено, че е родена през 1935 година С още година по-млада е певицата пък съгласно локалните поданици на родния ѝ Кубрат. Свещеник от епархията там свидетелства, че звездата се е появила на бял свят през 1936 година Има слух, че и нейната майка Мария, малко преди да почине, също е показала тази година в свое изявление, само че към днешна дата то не може да бъде намерено.

Враг №1 на Лили Иванова – композиторът Митко Щерев, пък е провел свое лично изследване във връзка с нейната възраст. Той срещнал съществени компликации да се добере до нужната документи, тъй като тя евентуално била унищожена от Държавна сигурност. Маестрото твърди, че в интернационален интернет указател е вписано, че Лили е родена на 24 април 1937 година Дъщерята на неин починал съученик, въз основата на разкази от татко си, също казвала, че това е рождената година на звездата.

Един от някогашните интимни сътрудници на певицата – Личо Стоунса, хвърли наскоро бомбата, че е виждал същинския ѝ паспорт, когато тя го давала, с цел да получи хонорарите си. По негови думи в документа като година на раждане на Лили била вписана 1938-а.

Вечната Амбър обаче поддържа версията, че годината ѝ на раждане е 1939. С такова ЕГН тя участва и в документи в Имотния и Търговския указател.

Откъде обаче идва объркването с възрастта на Лили? Мнозина от естрадната колегия считат, че ЕГН-то ѝ е било променено по времето на соца, когато я подмладили публично с цели 5 години, защото другояче не можела да замине за присъединяване в влиятелен фестивал в Чили. Тогава тя била трансферирала възрастовата граница за участниците, само че доста държала да замине на музикалния конгрес. Паспортът ѝ бил поправен, само че никой не се усъмнил в осъществената замяна, тъй като Лили постоянно е изглеждала по-млада, в сравнение с в действителност е, написа " Ретро ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР