Спорове в сръбския парламент след избора на Владимир Орлич за

...
Спорове в сръбския парламент след избора на Владимир Орлич за
Коментари Харесай

Спорове в сръбския парламент, опозицията не харесва новия председател

Спорове в сръбския парламент след избора на Владимир Орлич за ръководител на Народното събрание. Депутатите от опозицията обаче не бяха удовлетворени от избора на ръководител.

Орлич е чрен на Сръбската прогресивна партия и беше определен за ръководител на Народното събрание с 154 гласа от общо 230, съобщи Българска телеграфна агенция. 

В първото си държавно послание Владимир Орлич съобщи, че ще бъде ръководител на всички депутати и ще продължи да води политиката, за която сръбският народ е дал своя вот на последните избори.
 
Председателят на Демократическата партия Зоран Лутовац квалифицира новия ръководител като " знак на нетолерантността и човек в първите редици на споровете ". 

" Орлич не е за този пост, тъй като възприема всичките си политически съперници като неприятели и демонстрира към всички тях открита неприязън, ненавист и пренебрежение и употребява за политическите си съперници изрази като непрокопсаник, безделник, апаш, фашист и лъжец ", каза  депутатът от опозиционната Народна партия Синиша Ковачевич. 

" Сърцето на Сърбия бие там, където каже народът ", отговори на нападките към него Владимир Орлич.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР