Спорен нов закон в американския щат Флорида разрешава използването на

...
Спорен нов закон в американския щат Флорида разрешава използването на
Коментари Харесай

Във Флорида ще правят пътища с... уран

Спорен нов закон в американския щат Флорида позволява потреблението на радиоактивния отпадъчен материал фосфогипс в строителството на нови пътища, оповестява Quartz. Според вносителите по този начин се освобождава място на сметищата, до момента в който съперниците им се притесняват от сериозните резултати, които материалът може да има върху здравето на хората.

Контекст : Фосфогипсът е отпадъчен материал при производството на изкуствени торове. Той съдържа уран и торий с интервал на полуразпад от 1600 години.
 Двата най-големи производители на строителни материали в света се сплотяват
Двата най-големи производители на строителни материали в света се сплотяват

Lafarge-Holcim ще има общ оборот от 32 милиарда евро и облага в размер на 6.5 милиарда евро

По времето на Доналд Тръмп екологичните управляващи в Съединени американски щати въпреки всичко позволиха използването му в строителството.

Детайли : Именно на наредбите на предния президент стъпва и новият закон във Флорида. Вносителите му показват, че посредством потреблението на фосфогипса в пътното строителство ще се освободи място на сметищата в щата.

По крайбрежията на Флорида има към 1 милиарда тона от него, като през последните години имаше няколко случая, при които бяха отровени водоеми, както и елементи от океанското крайбрежие.
 Сделка за $1.63 милиарда се задава на пазара на строителни материали
Сделка за $1.63 милиарда се задава на пазара на строителни материали

Сумата ще се изплати в брой

Наложи се и евакуация в някои обитаеми места.

Какво следва: Президентът Джо Байдън преди време анулира разрешението за приложимост на фосфогипса в строителството. Предстои да забележим дали и законът от Флорида ще бъде нападнат на щатско или федерално равнище.

Още нещо : В прокарания във Флорида закон измежду допустимите строителни материали са още отпадъците от производството на въглища и старите автомобилни гуми.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР