Според Зеленски Русия планира да мобилизира още войски за нова

...
Според Зеленски Русия планира да мобилизира още войски за нова
Коментари Харесай

Володимир Зеленски предупреди за предстояща масирани руска офанзива

Според Зеленски Русия възнамерява да активизира още войски за нова огромна атака, до момента в който Москва е изправена пред вълна от вътрешни рецензии след нападението в град Макеевка, при което починаха доста бойци. От седмици Киев оповестява, че съветският президент възнамерява още веднъж да разпореди наборна готовност и да затвори границите, с цел да попречи на наборниците да изоставен страната.

 

Зеленски съобщи през вчерашния ден вечерта: " Ние би трябвало да предотвратим този съветски сюжет. Ние се приготвяме за него. Терористите би трябвало да бъдат победени. Всеки опит за ново нахлуване би трябвало да се провали ", сподели украинският президент. Стотици хиляди мъже избягаха от Русия от септември насам, когато Путин подреди готовност за първи път от Втората международна война насам след провалите на бойното поле в Украйна.

Миналия месец Путин съобщи, че няма потребност от нова готовност. Сега обаче има признаци, че Москва може би обмисля и тази опция.

 

Русия съумява да заглуши всички гласове, които директно се опълчват на войната, а рецензията е неразрешена с разнообразни медийни разпореждания. В същото време обаче провоенно настроените блогъри имат по-голяма независимост, като някои от тях имат стотици хиляди почитатели в обществените мрежи. Много от тях подлагат на критика Украйна, като се базират на " безсърдечното и некадърно управление ", а тази седмица показаха гнева си от нападението, при което починаха съветски бойци в учебно заведение в Донецка област в навечерието на Нова година.

 

Руското министерство на защитата, което заяви, че броят на починалите при нападението е повишен от 63 на 89, упрекна бойците в нелегално потребление на мобилни телефони, което съгласно него е помогнало на Украйна да локализира базата в Макеевка. Андрий Черняк, чиновник в разследващия отдел на украинското министерство на защитата, съобщи, че Киев не чака Русия да се отдръпна макар огромния брой жертви: " Според информация от украинските военни, през идващите четири-пет месеца съветската войска може да загуби до 70 000 души. И съветското управление е готово за тези загуби ", съобщи Черняк.

 

Руските водачи " схващат, че ще изгубят, само че не възнамеряват да прекратят войната ", сподели той.

Путин възнамерява да организира диалози с турския президент Реджеп Тайип Ердоган през днешния ден, съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков. Турция действаше като " медиатор " дружно с Организация на обединените нации, с цел да реализира съглашение за експорт на зърно от украинските пристанища.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР