Според законопроектът, зони в морето ще се дават на концесия

...
Според законопроектът, зони в морето ще се дават на концесия
Коментари Харесай

Няма да подкрепим перки в Черно море, обяви Бойко Борисов

Според законопроектът, зони в морето ще се дават на концесия за създаване на вятърни централи за 30 години

ГЕРБ няма да допусне вятърни централи в морето на концесия за 30 година Това сподели водачът на партията Бойко Борисов на среща с рибарския и туристически бранш във Варна. Той изясни, че ГЕРБ- Съюз на демократичните сили няма да поддържа законопроекта на второ четене и без тях не може да мине, в случай че " Възраждане " не го поддържат, а текстовете първо трябвало да минат през публично разискване. 

Аз давам отговор за 69 депутата, които няма да го поддържат сподели още Борисов.

Според законопроектът, който мина на първо четене и бе импортиран от ПП-ДБ, ГЕРБ и Движение за права и свободи зони в морето ще се дават на концесия за създаване на вятърни централи за 30 години. Според вносителите се чакат вложения от най-малко 2,3 милиарда евро до 2035 година и още спомагателни 4,5 милиарда до 2040 г. Проучване сочело, че конфигурираната мощ на вятърни паркове в морето към 2035 година можела да стигне 1,5 гигавата и да се удвои до 2040 година За съпоставяне мощността на двата блока в АЕЦ " Козлодуй " е 2 гигавата. Досега в Черно море няма построени вятърни централи. 

" Ние постоянно сме били партия, за която зелените, чистите сили постоянно са били водещи. И в това време слънчевите паркове може да се построяват единствено на неплодородна земя от 7-ма категория нагоре, с цел да може да се пази земеделската земя. Соларите сме ги слагали да бъдат по хотели, публични здания, с цел да могат да оказват помощ на силата за тези заведения. Когато вдигнахте звук, аз си мислех, че този закон е минал на публично разискване ", сподели още той. И беше безапелационен, че няма неизпълнено заричане. Гарантира, че от ГЕРБ в бъдеще ще бъде срещу този законопроект ", сподели Борисов.

" Скандинавските сериали са може би най-хубавите в Европа в този момент - в тях на всички места има перки, перки, перки. Само че те нямат слънце, нямат и този туризъм. Извиках Делян Добрев, само че за жалост той не съумя да пристигна. Нищо неприятно няма да има перки в морето, само че дяволът е в детайлите. Колко близко са " перките " до плажа, какъв е шумът, какъв брой ще бъде потребна за морето тази сила. И по тази причина днеска приехме нова нуклеарна мощ от 2 нови реактора на " АЕЦ " Козлодуй ", с цел да имаме тази балансираща сила. Сиреч - слънцето ни е доста значимо, имаме по 300 дни в избрани области. Имаме най-голямата сила " зелена батерия " в света, това е ПАВЕЦ " Чаира ". Този, който преди време е направил каскадата Белмекен - Сестримо и ПАВЕЦ " Чаира " е бил неповторим разум ", разяснява още водачът на ГЕРБ.

" Ние подкрепихме на първо четене тези перки, тъй като в тази по този начин наречена " сглобка " се поддържаме. Но, когато се срещнах с детайлите разбрах, че изобщо не си коства. Затова нашата партия взе решение да оттеглим поддръжката при второ четене на този законопроект заради същата причина. Нека ни убедят, че това не пречи на никой. Нека вие ги посрещнете с цветя и рози, тогава ще се присъединим към тях. Можете да разчитате на нас ", изясни той на събралите се съперници на " перките " в Черно море.

Хората, които участваха на изказването, прочувствено обявиха, че където има издигнати такива перки на брега, са унищожили целия район. Според тях вибрациите, които перките основават, ще изгонят рибата в района. 

" Що се касае риболовците, съвсем няма град по морето, в който да липсва рибарско пристанище. Ресторантьорите и хотелиерите във времето на Коронавирус, когато светът беше вцепенен и нямаше медицински протокол, единствената страна в света, която не затвори нито църквите, нито манастирите, нито джамиите по Великден, беше България. Затова и първи ние започнахме да отваряме и заведения за хранене и хотели. Тогава аз поех ангажимент към ресторантьорите и хотелиерите ", добави Борисов. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР