Според Юрий Бутусов пък, ако руснаците превземат Угледар, ще укрепят

...
Според Юрий Бутусов пък, ако руснаците превземат Угледар, ще укрепят
Коментари Харесай

Падна и Благодатное, а Жданов разкри как украинците ще гонят нашествениците до Крим

Според Юрий Бутусов пък, в случай че руснаците завладяват Угледар, ще укрепят защитата си и ще спрат контранастъплението 

Руската частна войска „ Вагнер “ завладя Благодатное. Руският боен анализатор Борис Рожин разгласява в своя Телеграм фотоси на бойци в окупираното населено място. С завладяването му се стеснява обръча към Бахмут. 

Новината за завладяването на Благодатное удостовери тази заран и формалният представител на съветското министерство на защитата генерал-майор Игор Конашенков.

 

В същото време боен специалист Олег Жданов, който е и полковник от запаса на Въоръжените сили на Украйна, разкри по какъв начин руснаците бъдат изгонени даже и от Крим. 

Ако украинските войски стартират да настъпват по брега на Азовско море, Руската федерация ще бъде лишена от сухопътен кулоар и откакто освободят Запорожката атомна електроцентрала, Москва ще бъде политически победена, разяснява той. 

Тогава за политическия хайлайф на Руската федерация по-нататъшната война сред Русия и Украйна ще бъде безсмислена, съобщи полк, Жданов, представен от украинската осведомителна организация УНiАН.

В същото време специалисти от американския Институт за проучване на войната оповестиха, че  Украйна е изгубила време да стартира огромно контранастъпление и не е съумяла да вземете самодейността на бойното поле поради забавянето на доставките за Украйна на западните РСЗО с огромен обхват, на танкове и на ракетите за противовъздушна защита.

Американският аналитици настояват, че поради това след 11 ноември, когато бе освободен Херсон, украинските военни не съумели да продължат офанзивата към Крим, което трансформирало войната в позиционни борби в интерес на руснаците.

Руснаците се пробват да завладяват и Угледар, а съгласно украинския публицист Юрий Бутусов окупацията на града от врага ще лиши сънародниците му от така наречен кримския „ кулоар “  и ще укрепи защитата на съперника.

 

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР