Според властите във Франция близо 10% от населението на страната

...
Според властите във Франция близо 10% от населението на страната
Коментари Харесай

Близо 10% от французите вече може да имат имунитет към COVID-19

Според управляващите във Франция близо 10% от популацията на страната може да има имунитет към новия ковид. Това съобщи през днешния ден в ефира на радио Ер Те Ел министърът на солидарността и опазването на здравето Оливие Веран, съобщи ТАСС.
Става дума за приблизителни оценки, а не за точни данни, тъй като " никоя страна в света не може да каже какъв брой % от жителите й са се заразили с ковид и какъв брой са развили имунитет ", изясни той.

Основната компликация в битката с COVID-19 по думите му е невъзможността към този момент да бъдат тествани всички поданици на страната. В момента стремежът е да бъдат проверявани хората с присъщи признаци, най-много в домовете за възрастни и лечебните заведения, в това число измежду медицинския личен състав.

" Сега вършим към 150 000 теста или повече седмично. Полагаме старания да увеличим тази численост на 200 000 за седмица. В Германия, където се правят най-вече проби, вършат малко над 300 000 теста седмично ", добави Оливие Веран.

Френските органи на реда са открили минимум 704 000 случая, в които е бил нарушен режимът на самоизолация, разгласен в страната на 17 март, сподели вътрешният министър Кристоф Кастанер пред радио " Франс ентер ". Оттогава във Франция са осъществени към 11,8 милиона инспекции, посочи той. Глобите неколкократно бяха увеличавани; сега размерът им е 135 евро за първо нарушаване и 200 евро - за второ, осъществено до 15 денонощия след първото, припомня ТАСС.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР