Според вицепрезидентът Илияна Йотова се поставя съмнение и недоверие към

...
Според вицепрезидентът Илияна Йотова се поставя съмнение и недоверие към
Коментари Харесай

Йотова към управляващите: Прецедент! Поставяте под съмнение сигурността. Думата има и Радев

Според вицепрезидентът Илияна Йотова се слага подозрение и съмнение към Съвета по сигурността. Тя разяснява като „ тежък казус “ метода, по който се е провело съвещанието на Съвета по сигурността към Министерския съвет, което беше свикано за разискване на препоръчаната анулация на дерогацията за съветския петрол.
„ Това значи една доста дълбока бездна вътре в „ некоалицията “, към този момент и по тематики, свързани с националната сигурност на страната “, сподели Йотова пред публицисти в Банкя.
„ Съжалявам, че това съвещание не беше по-добре квалифицирано. И най-важното за мен е паниката, която всява във всички нас, българските жители “, сподели още тя.
Министър-председателят акад. Николай Денков свика през днешния ден изключително съвещание на Съвета по сигурността към Министерския съвет във връзка импортирания в Народното събрание (НС) план на Закон за изменение на Закона за надзор по използване на ограничаващите ограничения предвид на дейностите на Русия, дестабилизиращи обстановката в Украйна.
„ Ако България бъде обвинена, че като държавна политика заобикаля глобите, това ще бъде още един мотив в ръцете на тези европейски сътрудници, които не са изключително съгласни да сме част от Шенген„, разяснява също тя.
Попитана за двете позиции за дерогацията на „ Лукойл “, Йотова сподели: „ Аз не чух причини задоволително безапелационни нито в едната, нито в другата посока, нито в съперниците, нито в покровителите на това тя да остане до март. Даже не зная за какво тъкмо е определена датата 15 март – кои са причините, за какво не е 1 март, за какво не е до края на тази година “.
На въпрос за проектобюджета за 2024 година вицепрезидентът сподели, че не е срещнала „ нито един уважаващ себе си икономист, който да е приел плана, който показва финансовият министър “.
„ Ще забележим по какъв начин ще се развие тази полемика. Знаете, че последната дума ще има и президентът, когато планът бъде гласуван в Народното събрание “, сподели също Йотова.
Във връзка с вота на съмнение, който ще бъде гласуван през днешния ден, тя разяснява, че по време на дебата нито военният министър, нито министър-председателят са съумели да защитят тезите си.
Вицепрезидентът Илияна Йотова е в Банкя, където откри XV Конгрес на Националния съюз на трудово-производителните кооперации., предава БЛИЦ.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР