Според Василев по делото за фалита на КТБ прокуратурата е

...
Според Василев по делото за фалита на КТБ прокуратурата е
Коментари Харесай

Цветан Василев съди Иван Гешев в Кипър

Според Василев по делото за банкрута на КТБ прокуратурата е приложила съмнителна съдебно-счетоводна експертиза, която била осъществена от компанията „ Бейкър Тили Кииту и партньори-Кипър “.

„ От години, в серия свои изявления, лицето Иван Стоименов Гешев тръби „ заключенията “ ѝ, на които се основава обвинителният акт по делото КТБ “, написа още Василев. „ Във връзка с желае ми, от компанията „ Бейкър Тили-Кипър “ настояват, че нямат нищо общо със съответната експертиза. Според тях единствената им роля била да посочат специалисти на база на критерии, подадени от прокуратурата. Наред с това показват, че логото на компанията им е попаднало на експертизата по простъпка. Същевременно, един от ответниците по делото направи писмени признания, че методологията за експертизата е подадена от българската прокуратура. Освен това, експертизата е осъществена единствено по документи, подадени от прокуратурата. С други думи, експертизата е не просто негодна – тя е манипулирана по указания на прокуратурата “.

„ Тъй като действието, въпреки и по указания на Иван Гешев, е осъществено на територията на Република Кипър, способен е кипърският съд, прецизира Василев. Казано на езика на Иван Гешев – следва му среща с европейското правораздаване “, приключва Василев и ползва линк към свое изявление във „ Facebook “ от 17 януари, в което споделя детайлности за, съгласно него, скалъпената по указания от Иван Гешев счетоводна експертиза по делото за банкрута на КТБ.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР