Според вас в шотландските маслени бисквити има ли или не

...
Според вас в шотландските маслени бисквити има ли или не
Коментари Харесай

Шотландски маслени бисквити

Според вас в шотландските маслени бисквити има ли или не шотландско уиски?

Необходими Продукти

● брашно - 260 г
● сол - 2 г
● масло - 220 г със стайна температура
● пудра захар - 60 г
● ванилия - 1 ч.л дестилат

За потапяне в шоколад


● шоколад - 120 г черен
● масло - 1 ч.л

Начин на подготвяне

Фурна - 180 градуса. Плоска тава покрита с хартия за печене.

В купата на миксера се разрушава маслото за към 1 минута. Добавя се захарта, разрушава се на мудни обороти до момента в който се поеме за към 2 мин. Добавят се брашното и ванилията, разрушава се до еднородна примес. Тестото се изсипва на плота и се оформя на диск, който се слага в ледник минимум за 2 часа, а най-добре за 24 часа.

Когато към този момент е изстудено задоволително, се слага на набрашнен плот и се разточва, като се посипва леко с брашно от горната страна, също и точилката, на кръг към 5 см. С набрашнена формичка се изрязват фигури, да вземем за пример фигура във формата на сърце.

Сладките се слагат върху хартията за печене и се оставят за към 15 минути в ледник.

Това се прави, тъй като тестото е мощно маслено и в случай че е меко, при печене може да скапе изрязаната формичка. Пече се на 180 градуса за към 8/10 мин., до момента в който леко порозовеят краищата на бисквитката. Оставят се да се охладят изцяло в самата тавичка, тъй като са извънредно нежни и се чупят при повдигане, в случай че са топли.

На водна баня се разтопява половината шоколад с дребна бучка масло. Когато е достигнал температура на размразяване се смъква от водната баня и се прибавя на дребни късчета и другата част на шоколада. Всяка студена бисквитка се натопява половината в темперирания шоколад.

Забележка: Когато се извади тестото от миксера то е мощно меко и леко се оформя с ръце на диск. Невъзможно е да се работи с него, по тази причина се прибира в ледник, завито в свежо фолио.

След като е охладено задоволително се оставя за няколко минути на стайна температура и с набрашнена точилка върху набрашнен плот се разточва. Работи се доста бързо, за какво тестото бързо омеква и се лепи по плота. Ако е невероятно да се работи с него още веднъж се прибира в ледник с цел да се стегне.

Шоколадовите бисквити са мощно ухаещи на масло, хрупкави, с прелестна конструкция, а шоколадът им придава грациозност.

Шотландските маслени бисквити са подготвени.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР