Според украинското правителство почти половината от регионите са започнали да

...
Според украинското правителство почти половината от регионите са започнали да
Коментари Харесай

Сеитбената кампания в условия на война започна в Украйна

Според украинското държавно управление съвсем половината от районите са почнали да сеят пролетните култури и това се случва по-рано, в сравнение с през предходната година. Министерството на храните споделя, че фермерите ще работят на всички места, където не се водят дейни военни дейности.

Сеитбата стартира и в стопанства покрай границата с Румъния.

Според прогнозите на държавното управление, през тази година площите за засаждане на пролетни култури могат да намалеят с 30% спрямо 2021. В Киев споделят, че Украйна към момента има задоволително ресурси за експорт, само че заради блокирането на пристанищата е мъчно да се изнася зърно.

Русия и Украйна са най са най-големите експортьори на пшеница. В Киев предизвестяват, че заради войната под опасност се е оказала продоволствената сигурност на редица страни от Северна Африка, Близкия изток и Югоизточна Азия. Там живеят към 100 милиона души.

За опасността от апетит по-рано съобщи и ръководителят на Световната продоволствена стратегия Дейвид Бийзли. Организацията по издръжка и земеделие на Организация на обединените нации...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР