Според учените, всяка промяна във вида на косата може да

...
Според учените, всяка промяна във вида на косата може да
Коментари Харесай

6 проблема, за които подсказва състоянието на косата

Според учените, всяка смяна във типа на косата може да подсказва съществени отклонения от здравето.

1. Стресът (и гените) могат да ви накарат да побелеете

Хроничният стрес може в действителност да способства за побеляването на косата, като предизвиква увреждане на ДНК и понижава предлагането на пигметиращи кафези във фоликулите. Стресът също може да способства за опадване на косата.

Друг тип стрес, прочут като оксидативен стрес, също може да играе роля в посивяването на косата. Оксидативният стрес (когато увреждащите клетките свободни радикали инхибират процесите на възобновяване на тялото) може да засегне клетките, произвеждащи пигмент.
Ето по какъв начин да имаш блестяща, луксозна коса!
Запознай се с тези препоръки, които ще ти обезпечат лъскава, витална и гъста коса. Косата е превъзходен метод да изразите себе си и да сте исти...

2. Крехката коса може да е симптом за синдром на Кушинг

Крехката и елементарно чупеща се коса е един от значимите признаци на синдрома на Кушинг, който е рядко положение, породено от прекалено много кортизол, главният хормон на напрежението на тялото.

Лечението на синдрома на Кушинг може да е смяна на дозата на медикаментите, които биха могли да причинят положението, употребявани за лекуване на инфектиране, породено от разнообразни болести.

3. Изтъняването на косата може да е симптом на заболяване на щитовидната жлеза

Хората, които имат хипотиреоидизъм, може да виждат нараснало рухване на косата и смяна във типа ѝ.
За здрава и красива коса ви би трябвало единствено едно сурово ЯЙЦЕ
Козметичните оферти за грижа за косата стават от ден на ден и повече, само че доста от дамите избират да употребяват домашни средства. П...

4. Окапването на косата може да е симптом на анемия

Ако ненадейно установите засилено рухване на коса, може да значи, че ви липсва желязо или страдате от анемия.

Не е изцяло известно за какво ниското желязо може да аргументи рухване на коса, само че то е от решаващо значение за доста биологични и химични реакции, може би в това число растежа на косата.

Опадането на косата може също да се случи (временно) при неочаквани промени в равнищата на естроген и постоянно се вижда след бременност или прекъсване на противозачатъчните хапчета.

5. Загубата на коса може да демонстрира недостиг на протеини
Защо да изберете шампоан без сулфати, в случай че държите на хубавичко коса?
За хубавичко, блестяща и цялостна с размер коса са значими освен метода на живот, храненето и грижата, само че и обикновените привички като измиван...

Протеинът е от значително значение за здравето и растежа на косата (липсата на протеин е обвързвана с изтъняване и загуба на коса). Добрите източници на протеин включват обезмаслено гръцко кисело мляко, тилапия, нахут и пилешки гърди.

6. Бели или жълти люспи могат да значат, че имате пърхот

Жълти или бели люспи по облеклата и косата и даже в веждите са симптом на пърхот, хронично заболяване на скалпа. Пърхотът нормално не демонстрира сериозен здравословен проблем и нормално може да се лекува с медицински шампоани за коса без рецепта или шампоан с рецепта.

Една от най-честите аргументи за появяването на пърхот е положение, наречено себореен дерматит. Хората със себореен дерматит имат алена, мазна кожа, покрита с бели или жълти люспи. Подобна на дрожди гъбичка, наречена маласезия, също може да раздразни скалпа.

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР