Според учените пет часа сън в денонощието са напълно достатъчни,

...
Според учените пет часа сън в денонощието са напълно достатъчни,
Коментари Харесай

Как да се наспим само за 5 часа?

Според учените пет часа сън в денонощието са изцяло задоволителни, с цел да може тялото да релаксира и да се снабди с нови сили. Но с цел да съумеете да се наспите за 4-5 часа, би трябвало да следвате редица правила и правила.
REM техника на съня
В забързания метод на живот експертите са създали специфична техника, с помощта на която даже след 4-5 часа сън човек усеща прилив на мощ и жизненост през целия ден. За да реализирате това, би трябвало да се придържате към следната техника на REM сън.
Отпуснете се, преди да заспите. Не е нужно да заспивате с всичките си терзания и проблеми - по тази причина отделете си 10-15 минути преди лягане, с цел да помислите за нещо положително и зареждащо или да се насладите на успокояваща музика.
 Никога не правете тези неща след сън Никога не правете тези неща след сън
След 8 часа спане би трябвало да стартираме деня си цялостни с сила, щастливи и продуктивни. Но за последното събитие способстват и редица...
Не претоварвайте стомаха преди лягане и не преяждайте през нощта (в противоположен случай тялото ще изразходва цялата си сила не за личното си възобновяване, а за смилането на храната.
Използвайте специфични аксесоари за сън - релаксираща възглавница с ароматни билки (конусите от хмел са изключително подобаващи за това), маска за очи и тапи за уши, в случай че е належащо.
Вземете топъл душ преди лягане (това е освен средство за хигиена, само че и чудесно " измиване " на информацията, усещанията и страстите, насъбрани през деня).

Спете под топло одеяло в по-хладна стая. Спането в топла стая е по-непълноценно от спането на студено.
 Защо усещаме по какъв начин падаме в съня си Защо усещаме по какъв начин падаме в съня си
Случвали ли ви се е да се събуждате внезапно измежду нощ, да скачате уплашено от леглото, тъй като ви се коства, че сте падате в пропаст. Усещ...
Развийте настойчиво приучване на тялото към 5-часов сън. Обикновено акомодацията към този темп се случва приблизително след към 1 месец.
Отделете за себе си един ден в седмицата (за предпочитане не работен ден), когато можете да спите умерено „ за в бъдеще “, т.е. малко по-дълго от елементарните 8 часа.
Задължително лягайте преди 24:00 - през този интервал човешкото тяло получава най-пълноценния сън. Два часа сън след среднощ са равни на един преди среднощ.
Всички тези фактори са значими, само че три са главните съставния елемент на висококачествения и здравословен сън - уместно място и условия за сън, както и отношението ни към него.
 

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР