Според тях държавният глава възнамерява да замени своя приятел от

...
Според тях държавният глава възнамерява да замени своя приятел от
Коментари Харесай

Politico: Зеленски уволнява шефа на украинската служба за сигурност заради провали

Според тях президентът има намерение да размени своя другар от детството и някогашен шеф на кабинета Баканов с човек, който по-добре познава работата на службата. Дипломат от западна страна, който поучава Киев по отношение на промените, нужни за модернизиране на СБУ, също изследва въпроса. Много анализатори считат, че Баканов, който пое организацията през 2019 година, не е съумял да усъвършенства работата й. В момента, както осведоми Politico, огромна част от ежедневните интервенции на СБУ се правят от кабинета на президента и от хора, които „ към момента са в положителни връзки “ със Зеленски и ръководителя на кабинета му Ермак.

Баканов е подложен на критика в държавното управление и в Народното събрание, че не е реагирал вярно на съветската специфична интервенция и не е дал верни заповеди на подчинените си.

„ Изключително сме недоволни от работата му и сме се съсредоточили върху това да се отървем от него. Не сме удовлетворени от мениджърските му умения, тъй като в този момент са нужни умения за ръководство на рецесии, които съгласно нас той не има “, споделя пред Politico чиновник, непосредствен до Зеленски.

Вестникът акцентира, че става дума освен за Баканов, само че и за решението на някогашния началник на дирекцията на СБУ в Херсонска област Сергей Криворучко да подреди на чиновниците си да изоставен Херсон преди нападението на съветските военни, в несъгласие с инструкциите на Зеленски.

„ Много от ръководителите на районните отдели на СБУ се държаха доста необичайно. Някои избягаха. Един човек в Чернигов да вземем за пример подпали цяла постройка на СБУ без причина, просто тъй като не е имал време да изнесе всички документи “, споделя източникът пред вестника.

По-рано президентът лиши от генералски звания някогашния началник на дирекцията за вътрешна сигурност на СБУ Андрей Наумов, който напусна страната няколко часа преди началото на специфичната интервенция.

Както отбелязва Politico, СБУ има повече от 30 000 чиновници, което е седем пъти повече от английската контраразузнавателна работа MI5 и малко по-малко от ФБР на Съединени американски щати (35 000 служители). От години украинската работа е упреквана в корист с власт и корупция, а многочислените опити за реформирането й са несполучливи.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР