Според цитирани от Блумбърг и запознати с плана източници предложението

...
Според цитирани от Блумбърг и запознати с плана източници предложението
Коментари Харесай

ЕС подготвя пакет от финансова помощ в размер на 50 милиарда евро за Украйна

Според представени от Блумбърг и осведомени с проекта източници предлагането на Европейската комисия, ще помогне за финансирането на настоящите разноски на украинското държавно управление и за покриване на разноските за незабавни цели за възобновяване на Украйна.

 

Паричните средства се оферират под формата на грантове и заеми при изискване, че бъдат подхванати ограничения за промени.

 

Европейски Съюз ще изиска от страните членки средства за проекта за възобновяване на Украйна, който ще се реализира в границите на преразглеждане на многогодишната бюджетна рамка на блока за 2021-2027 година

 

По-рано Норвегия разгласи, че ще отпусне 250 млн норвежки крони (близо 21,5 млн. евро) за нуклеарната сигурност в Украйна на фона на опасенията към Запорожката АЕЦ след разрушаването на язовир " Каховка ", съобщи Франс прес.

 

„ Незаконната война, стартирана от Русия, съставлява опасност за нуклеарната сигурност и сигурност в Украйна “, се споделя в изказване на норвежкото външно министерство.

„ Една нуклеарна повреда в Украйна би имала последици освен за самата Украйна, само че и отвън нейните лимити “, добави министерството.

 

Помощта ще бъде разпределена сред вноска от 100 млн. норвежки крони за Международната организация за атомна сила (МААЕ), с цел да се даде опция на нейните специалисти да поддържат наличието си в няколко нуклеарни обекта в Украйна, в това число Чернобилската АЕЦ и Запорожката АЕЦ, и пакет от 150 млн. норвежки крони за подсилване на сигурност на оборудванията, написа Българска телеграфна агенция.

 

Средствата ще бъдат взети от „ Програмата Нансен “, дълголетен проект за помощ, който планува даването от Норвегия на гражданска и военна помощ на Украйна на стойност 75 милиарда норвежки крони за интервала 2023-2027 г.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР