Според търговци, запознати с въпроса, няколко доставки на руски петрол

...
Според търговци, запознати с въпроса, няколко доставки на руски петрол
Коментари Харесай

Китай спира закупуването на суров петрол от Русия frognews.bg

Според търговци, осведомени с въпроса, няколко доставки на съветски нефт от марката ESPO за декември остават непродадени. Продавачите и китайските купувачи няма да приключат покупко-продажби, до момента в който не бъде импортирана изясненост по отношение на упования таван на цените, разяснява организацията.

 

Таванът на цените ще бъде въведен дружно със глобите на Европейския съюз против съветския нефт на 5 декември и върху петролните артикули от 5 февруари 2023 година Компаниите, които се придържат към рестриктивните мерки, ще имат достъп до застрахователни, банкови и транспортни услуги в Европейски Съюз.

 

Въвеждането на тавана на цените има за цел да понижи приходите на Кремъл за поддръжка на войната в Украйна.

 

Русия обаче повтори, че няма да продава природен газ на страни, които постановат ограничавания. Вместо това, съгласно вицепремиера Александър Новак, Москва ще пренасочи доставките към " пазарно насочени сътрудници “ или ще понижи производството.

 

Петролът с марка ESPO е известен измежду самостоятелните рафинерии в Китай заради високия рандеман на дизелово гориво и късото разстояние за доставка.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР