Според Световната здравна организация жените страдат от по-големи увреждания на

...
Според Световната здравна организация жените страдат от по-големи увреждания на
Коментари Харесай

СЗО призова за политика, основана на пола, в борбата с алкохолизма

Според Световната здравна организация дамите страдат от по-големи увреждания на организма, породени от по-малки количества алкохол спрямо мъжете. ЛГБТК+ общността също е характерно застрашена. Нейните членове постоянно употребяват по-големи количества алкохол и имат повече проблеми с банкет на субстанции, водещи до пристрастяване, спрямо хетеросексуалните. 

Световната здравна организация (СЗО) прикани държавните управления за политика, учредена на пола, в битката с алкохолизма, заяви Ройтерс. Индустрията се насочва от ден на ден към дамите, при които здравният риск е висок при по-малки количества алкохол спрямо мъжете. 

Има доста доказателства за това, че мъжете, дамите и малцинствата са наранени по друг метод от използването на алкохол. Индустрията употребява разнообразни маркетингови похвати, с цел да доближи до обособените групи. " Борбата с алкохола остава " сляпа " за разликите сред половете ", се споделя в изказването на СЗО.

Таргетирането на дамите обгръща както опаковките на продуктите, по този начин и рекламите, рефериращи към феминизма и женското другарство. Според проучвания дамите в Африка и Индия да вземем за пример се срещат с рекламни послания, свързващи сладките алкохолни питиета и свободата. 

Мъжете се таргетират с реклами, рефериращи към обичайна неустрашимост и при тях рискът от банкет на огромни количества алкохол е висок. Сред проблемите, породени от алкохола, е агресивното или рисковото държание, отбелязва СЗО. 

Жените страдат от по-големи увреждания на организма, породени от по-малки количества алкохол и прогресиращи по-бързо спрямо мъжете. Жените биват поставяни в риск и в резултат на приложимост на алкохол от страна на техни сътрудници или членове на фамилиите им. 

ЛГБТК+ общността също е характерно застрашена. Нейните членове постоянно употребяват по-големи количества алкохол и имат повече проблеми с банкет на субстанции, водещи до пристрастяване, спрямо хетеросексуалните. 

Коренното население в някогашни колонии и намиращите се в икономическа маргинализация също са изправени пред по-висок риск от увреждания, свързани с алкохола. 

Според СЗО използването на алкохол е фактор за развиване на повече от 200 болести, измежду които рак, цироза на черния дроб, сърдечносъдови болести. 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР