Според статия във вестник Sözcü, украинската страна заяви на руско-украинските

...
Според статия във вестник Sözcü, украинската страна заяви на руско-украинските
Коментари Харесай

Турция: Ако горите мостовете с Русия, тогава кой ще говори с нея?

Според публикация във вестник Sözcü, украинската страна съобщи на руско-украинските договаряния в Истанбул, че желае да види Турция като една от страните-гаранти. Руското министерство на защитата съобщи, че „ специфичната интервенция в региона на Киев и Чернигов ще спре за разговор “.

Руското министерство на защитата в изказване след мирните договаряния в Истанбул означи, че Москва ще понижи военната интензивност в посока Киев и Чернигов. Русия съобщи, че е подхванала тази стъпка, с цел да продължи договарянията. Украинските управляващи поддържаха и изтеглянето на част от съветските войски от Киев и Чернигов.

Ръководителят на съветската делегация на мирните договаряния с Украйна Владимир Медински сподели, че договарянията са били градивни, получени са дефинирани оферти от другата страна, които ще бъдат докладвани на съветския президент Владимир Путин, след което ще дадат формален отговор..

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган се обърна към делегациите на Украйна и Русия, които дойдоха в Истанбул за договарянията. „ Като страна, която е изпитала доста премеждия в своя район, ние работихме и се опитахме да предотвратим повтаряне на сходен модел в северната част на Черно море “, сподели президентът. Той означи също, че Анкара показва обективен метод, който пази правата, законите и ползите на двете страни (Русия и Украйна) на интернационалните платформи, които води.

„ Вярваме, че в един обективен свят не може да има губещи. Продължаването на спора не е в ничии ползи “, сподели Ердоган, наблягайки, че и двете страни би трябвало да спрат спора.

Турция възобновява договарянията за системите за противовъздушна защита SAMP/T

Както оповестява в новините „ Актиф Хабер “, системата SAMP/T може да се появи още веднъж в Турция. Извънредната среща на върха на НАТО, която изрази поддръжка и взаимност за Украйна, както и решение за повишение на равнището на въздържане на алианса против Русия, закупи значение за Турция с помощта на двустранните срещи на Ердоган.

Фактът, че тристранната група ще бъде обновена от Франция, Италия и Турция и че съдействието по системата за противовъздушна защита SAMP/T, което беше замразено за известно време, може още веднъж да бъде на дневен ред, се преглежда като най-конкретния резултат от диалозите на Ердоган в Брюксел.

През 2017 година Турция, Франция и Италия започнаха договаряния за военно съдействие, което включваше взаимното произвеждане на системи за противовъздушна защита SAMP/T с френско-италианския консорциум EuroSam. Успоредно с това обаче Турция подписа съглашение за доставка на системи С-400 от Русия,

Европейците при започване на 2018 година взеха решение да проучат въпроса за съдействието с Турция и желаеха 18 месеца за това. Към края на 2019 година, когато работата по системата за противовъздушна защита SAMP/T, която може да бъде интегрирана в системите на НАТО, доближи значим стадий, заради обстоятелството, че Анкара започва военната интервенция „ Източник на мира “ в Сирия, процесът беше спрян.

Чавушоглу: Руските олигарси могат да дойдат в Турция, а С-400 ще останат

Говорейки на сесия на Newsmaker на форума, извършен в Доха, столицата на Катар, на тематика " Трансформация за нова епоха ", външният министър Мевлют Чавушоглу сподели, че съветските олигарси могат да дойдат в Турция. „ Нашата кардинална позиция е, че позволяваме всички типове действия, които са законни у нас. Ние също по този начин не позволяваме противозаконни дейности “, сподели Чавушоглу.

Пак по неговите думи, въпросът за доставката от Турция на С-400 за Украйна несъмнено не се разисква. Чавушоглу сподели още, че по време на срещите на Ердоган с водачите на Франция и Италия в границите на срещата на върха на НАТО в Белгия още веднъж се е върнала на дневен ред тематиката за придобиването на системата за противоракетна защита SAMP-T, създадена от консорциума Eurosam, който е основан взаимно от трите страни..

Превод: Европейски Съюз

СПЕШНО И ВАЖНО ЗА ЧИТАТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД.ИНФО И ЗРИТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД ТВ!!!!!

ПРИСЪЕДИНЕТЕ съдебна експертиза КЪМ НАШИТЕ КАНАЛИ В " ТЕЛЕГРАМ " И В ЮТЮБ, ЗАЩОТО ИМА ОПАСНОСТ ДА БЛОКИРАТ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ ФЕЙСБУК ЗАРАДИ ПУБЛИКУВАНЕ НА НЕУДОБНА, НО ОБЕКТИВНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЪБИТИЯТА!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях, копирайки и разпространявайки този текст!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР