Според статистиката 30% от световното население има проблеми със съня.

...
Според статистиката 30% от световното население има проблеми със съня.
Коментари Харесай

Продължителният сън провокира развитието на проблеми

Според статистиката 30% от международното население има проблеми със съня. Учените са потвърдили, че за здрав възрастен е желателно да спи към осем часа. Днес ще ви разкажем какво ще се случи, в случай че надвишавате тези часове постоянно.

Появява се главоболие

Лошата работа на невротрансмитера постоянно води до прекалено много сън, което може да докара до главоболие. Освен това тези, които хъркат в съня си, страдат от това заболяване. Според извършено изследване 60% от хората изпитват главоболие от нескончаем сън.

Нервната система страда

След дълъг сън хората не се усещат щастливи и цялостни с сила. Вместо това стават мрачни и кисели. Освен това неналичието на мощ усилва раздразнителността.

Хроничното заболяване прогресира

Твърде дългият сън може да утежни хроничната меланхолия и други положения, като болки в гърба. А тези, които страдат от сънна апнея, могат да се сблъскат със съществени сърдечни проблеми.

Процесът на стареене се форсира

По-бързо старее освен лицето, само че и мозъкът. Доказано е, че от постоянен несъразмерен сън, последният може да остарее до две години, защото продължителният сън предизвика развиването на проблеми с паметта и концентрацията, написа zdrave.to.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР