Според специалистите, най-опасни са се оказали обезболяващите като ибупрофена, диклофенака,

...
Според специалистите, най-опасни са се оказали обезболяващите като ибупрофена, диклофенака,
Коментари Харесай

Учените посочиха обезболяващите, които водят до сърдечен пристъп или инсулт

Според експертите, най-опасни са се оказали обезболяващите като ибупрофена, диклофенака, целекоксиба, напроксена и мефенаминовата киселина. В Тайван учените откриха заплахата от пет публикувани по целия свят обезболяващи. Резултатите от проучването са оповестени в British Journal of Clinical Pharmacology.

Оказа се, че ибупрофенът, диклофенакът, целекоксибът, напроксенът и мефенаминовата киселина може да станат причина за сърдечен припадък или инсулт.

И това е забавно! Старинна рецепта от ловци в тайгата за първа помощ при радикулит. Четете още забавни вести и потребни препоръки за вашето здраве на най-интересния здравен уебсайт Zdrave.to
В рамките на проучването учените са употребили данните от 56 000 възрастни души, които са имали високо кръвно налягане. В последна сметка анализът е посочил, че всеки на 330 души, използвали ибупрофен, е имал сърдечен припадък или инсулт в границите на четири седмици. Това се е случвало с един на всеки 105 души, използвали целекоксиб.
Сърдечен припадък или инсулт е получавал един на всеки 245 и 214 души, използвали надлежно диклофенак и напроксен.
Отбелязва се, че от петицата обезболяващи минимум рискова е мефенаминовата киселина: инсулт или сърдечен припадък е получавал един на всеки 394 души.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР