Според South China Morning Post китайска частна компания планира да

...
Според South China Morning Post китайска частна компания планира да
Коментари Харесай

Частна китайска компания ще разработи 5G мрежа, подобна на Starlink за военни цели

Според South China Morning Post китайска частна компания възнамерява да създаде съзвездие от спътници, сходно на Starlink, за китайските хиперзвукови самолети

Емил Василев преди 22 секунди 1 Сподели

Най-четени

IT НовиниДаниел Маринов - 21:11 | 22.04.2023

Вижте фрагменти от излитането на Starship и по какъв начин отломките пометоха миниван наоколо до площадката

IT НовиниЕмил Василев - 14:00 | 21.04.2023

Гугъл заплати 500 хиляди $ обезщетение на мъж поради отвод да отстрани линкове, в които се твърди, че е педофил

IT НовиниДаниел Маринов - 16:22 | 22.04.2023

Най-смущаващите изявления на ChatGPT – част 1: От това да бъде човек до скрит план за избиване на човечеството

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Според South China Morning Post (SCMP) частна компания от Пекин желае да построи интернет сателитна услуга, сходна на Starlink на SpaceX, за китайската стратегия за хиперзвукови полети. Инициативата на Китай за хиперзвукови полети има за цел основаването на авангардни хиперзвукови безпилотни летателни апарати или самолети, които могат да летят със скорост 5 Max или повече (5 Мах = 6125 km/h). Надеждните информационни системи ще са от решаващо значение за безвредното ръководство и употребата им.

Наричана GalaxySpace, съгласно някои галактически специалисти е „ малко извънредно “ комерсиално сдружение да взе участие в китайската стратегия за хиперзвукови полети. Това е по този начин, тъй като тази стратегия ще се употребява за военни цели. Други приветстваха действието като забележителна стъпка напред, наблягайки по какъв начин нововъведенията в частния бранш могат да усилят въздушните благоприятни условия на страната.

Миналия месец китайското рецензирано списание Space-Integrated-Ground Information Networks разгласява информация за ранен опит в ниска околоземна орбита (НЗО) за оценка на жизнеспособността на технологията. Според изследователския екип, в който е взел участие основният академик на компанията Джан Шиджие, те са съумели да поддържат непрестанен двупосочен трансфер на данни сред шест спътника GalaxySpace и бързо движещ се терминал в продължение на към 25 минути.

Резултатите сочат, че технологията има капацитет да обезпечи надеждни информационни услуги в условия на огромна отдалеченост и висока динамичност, в това число хиперзвукови безпилотни летателни апарати или галактически апарати, движещи се с висока скорост.

Според Джан и сътрудниците му новата техника е създадена, с цел да се оправи с компликациите при поддържането на постоянни връзки с високодинамични и бързо движещи се обекти. Те настояват, че нововъведението на GalaxySpace може да поддържа постоянна връзка даже по време на промяна на спътниците. Традиционните системи за сателитна връзка могат да се окажат предизвикателство при сходни условия.

Изследователският екип означи, че ще са нужни още проби и разработки, с цел да се удостовери капацитетът на технологията за даване на широколентови интернет услуги на хиперзвукови безпилотни летателни апарати или самолети, движещи се със скорост до 25 Мах (30626 km/h). Подобно на Starlink на SpaceX, която употребява съзвездие от спътници с което дава непрестанно покритие и разрешава високоскоростен трансфер на данни, системата GalaxySpace ще бъде построена върху архитектурата на широколентов интернет посредством спътници в ниска околоземна орбита. Учените настояват, че спътниците GalaxySpace могат да предават и одобряват радиолъчи по метод, който динамично се приспособява към измененията в позицията и скоростта на движещите се обекти.

Според SCMP ще са нужни още проучвания и проби, с цел да се удостовери дали сходни връзки могат да бъдат осъществени с хиперзвукови летящи обекти по време на полет. За да потвърдят в допълнение технологията, откривателите настояват, че основават информационни терминали, които могат да бъдат непосредствено прикрепени към хиперзвуковите безпилотни самолети и възнамеряват спомагателни тестови полети.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР