Според синоптичната прогноза, най-чувствително влошаване на времето се очаква днес

...
Според синоптичната прогноза, най-чувствително влошаване на времето се очаква днес
Коментари Харесай

Дървена ваканция за учениците във Варна днес

Според синоптичната прогноза, най-чувствително утежняване на времето се чака през днешния ден до обяд, когато ще има по едно и също време ниски температури, мощен вятър и обилни снеговалежи, при което са вероятни виелици и навявания. 
Във вторник следобяд преваляванията краткотрайно ще спрат, вятърът ще отслабне. В сряда още веднъж ще завали сняг, който следобяд ще отслабва и на доста места до вечерта ще спре. Вятърът от север-северозапад ще е слаб, по крайбрежието до сдържан. През целия интервал температурите ще се намаляват. На 1 март се чака най-чувствителното намаляване на температурите - минус 5 градуса по крайбрежието.
Предвид опцията за основаване на комплицирана зимна конюнктура, Община Варна приканва жителите да укрепят всички вероятни предмети по тераси, балкони и фасади на здания, за недопускане на заплаха за живота и здравето на преминаващи. 

При изобилен снеговалеж да се ограничи използването на персонални транспортни средства, с цел да се улесни активността на снегопочистващата техника; при снеговалеж и навявания от време на време да се почистват прилежащите тротоари и пешеходни зони пред домовете, офисите и магазините; да не се позволява паркиране на персонални и служебни транспортни средства пред или в непосредствена непосредственост до контейнерите или бобрите за сметосъбиране, с цел да бъде обезпечен достъп до тях на сметосъбиращите машини; предлага се пътешестване отвън обитаемото място при последна нужда. За оказване на помощ на бедстващи или потърпевши да се употребява тел.112. Сигнали за бездомни хора, имащи потребност от заслон, могат да бъдат подавани на тел.052/820 112.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР