Според съпредседателя на Демократична България Христо Иванов премиерът Бойко Борисов

...
Според съпредседателя на Демократична България Христо Иванов премиерът Бойко Борисов
Коментари Харесай

Христо Иванов: Борисов е прочетен вестник, ДПС ще му дръпне черджето

Според съпредседателя на " Демократична България " Христо Иванов министър председателят Бойко Борисов е прочетен вестник и напълно скоро ще бъде заменен, а изказванието, че митингът е бетонирал държавното управление не е правилно.

" Протестът бетонираше и Орешарски и най-после Орешарски беше махнат като жълт вестник, от дълго време прочетен. Борисов си избра тази орис, по същия метод той ще бъде дефинитивно махнат от Движение за права и свободи, когато те решат да му пернат черджето под краката. Той не чу това, което му споделяха хората на улицата ", сподели Иванов пред бТВ.

По думите му държавното управление на Бойко Борисов не би трябвало да написа нова конституция, а да се отдръпне, с цел да " отпуши " пътя на България към бъдещето. Иванов беше безапелационен, че на Движение за права и свободи се крепи кворума в Народното събрание. " Знаем голямата роля на Движението, на сарая, на Делян Пеевски в действителната власт в България, която е корупционната коалиция, постоянно необявена ", добави той.

Според него корупционният модел на ръководство на страната е обвързван с Движение за права и свободи. " Това е модел на завземане на българската държавност – институция по институция. Големият политически въпрос е пред нас в този момент – дали можем да използван стратегия за изчистването, още веднъж институция по институция, от тези форми на корупционно завземане, които водят до едно нещо. Има поредност от проучвания, които демонстрират, че в България годишно се крадат към 10 милиарда лева (…) Корупцията си има име, корупцията си има адрес – " сарая ", сподели политикът.

Иванов сподели още, че не се е прибирал още веднъж в " Росенец " след акцията, при която дебаркира с гумена лодка, а охранители от НСО го избутаха във водата. Той добави, че очевидно би трябвало да стартира да го посещава постоянно, с цел да се научат институциите да си правят работата.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР