Според ръководителя на отбора на Макларън във Формула 1 Андреас

...
Според ръководителя на отбора на Макларън във Формула 1 Андреас
Коментари Харесай

Макларън: Няма да напреднем, докато не завършим новия въздушен тунел

Според ръководителя на тима на Макларън във Формула 1 Андреас Зайдъл основаният в Уокинг екип няма да може да се бори за позиции в челото преди да приключи структурата на новия си въздушен тунел. Това се чака да се случи в хода на идващия сезон, а изгодите от него най-вероятно ще се усетят едвам през 2024 година. 

През последните няколко години Макларън показва прогрес, като пикът пристигна през 2020, когато Ландо Норис и Карлос Сайнц класираха отбора на третото място при конструкторите. През предходната акция Макларън приключи на четвъртата позиция, а през съвсем несъмнено ще се смъкне с още едно място надолу. 

„ Като виждам огромната картина, аз постоянно имам действителна визия къде тъкмо се намираме ние. Трябва да признаем, че със сегашната си инфраструктура не можем да се борим със заводските тимове пред нас, в случай че вършим идентична работа.

„ Ако погледнем към 3-то място от преди две години, то бе резултат на обстоятелството, че надскочихме нашия капацитет, до момента в който други отбори се показаха под упованията. Хубавото е, че ние работим върху дефицитите, които имаме по отношение на тимовете пред нас.

„ Благодарение на вложенията, които нашите акционери вършат, ние знаем, че в бъдеще ще сме на едно равнище с огромните тимове “, изясни Зайдъл.
 Алпин пуска предварително Пиастри в Макларън Алпин пуска предварително Пиастри в Макларън
Той също по този начин разяснява и цялостното показване на Макларън през 2022 година и съобщи, че 5-то място ще е почтен резултат за английския отбор. 

„ Мисля, че класирането ни е вярно на фона на цялостното ни показване. Доволен съм от обстоятелството, че и през този сезон имаме позитиви. Има доста неща, които подобрихме като оперативната работа, методите ни и процесите, които използваме.

„ От позиция спомагателния напредък ние работим върху завършването на инфраструктурните ни планове, които би трябвало да бъдат готиви догодини. Те ще са значими за напредъка ни през 2024 и 2025.

„ Освен това научихме и за доста от слабостите на колата ни. Дори и без наличната инфраструктура, най-много въздушния тунел, с развиването следващата година се надавям да използван наученото, с цел да създадем крачка напред.

„ Ако продължим да вършим крачки напред като тим, даже и те да не си личат от резултатите, аз съм убеден, че и в бъдеще, когато приключим новата инфраструктура, ще можем да се борим за победи и може би трофеи “, съобщи Зайдъл.

Преди финалния кръг за сезона в Абу Даби този уикенд Макларън изостава с 19 точки от Алпин в разногласието за 4-то място в конструкторския първенец и ще се нуждае от малко знамение, с цел да обърне развоя в своя изгода.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР