Според работодателите: Минималните осигурителни доходи са отживелица Националните работодателски организации

...
Според работодателите: Минималните осигурителни доходи са отживелица Националните работодателски организации
Коментари Харесай

Според работодателите: Минималните осигурителни доходи са отживелица

Според работодателите: Минималните осигурителни приходи са отживялост Националните работодателски организации приканиха своите членове да бойкотират договарянията за установяване на минимални осигурителни приходи за 2019 година В писмо до браншовите организации, от бизнеса упорстват за отвод от присъединяване за трета поредна година, защото това договаряне води до увеличение на сивия бранш и до понижаване на действителните хонорари на работещите у нас.
 
Минималните осигурителни приходи , които се договарят сред бизнеса и синдикатите всяка година, са отживялост и би трябвало да бъдат отстранени - по тази причина упорстват за следващ път четирите работодателски организации.
 
Според Васил Велев от Асоциацията на индустриалния капитал няма връзка сред растежа на минималните осигурителни приходи и растежа на събраните осигуровки. " Миналата година бяха административно увеличени, по-миналата година не бяха увеличавани. И двете години като разследване имаме един и същи резултат - 14% растеж на събраните осигуровки ", съобщи Велев.
 

В същото време минималните прагове са причина в някои браншове служащите да получават по-ниски действителни заплати и да се усилва сивият бранш.
 
Велев уточни като образец общинските лечебни заведения , в които чиновниците се назначават със заплати на съответните прагове , само че бюджетът на болничното заведение не може да си го разреши. " Реалната им заплата е по-ниска от тези прагове и удръжките, които се вършат от нея са на база на тези по-високи прагове, т.е. в по-големи размери. При едно такова административно увеличение на праговете, тези хора ще получават по-малък чист приход ", обясни още той.-->
 
От бизнеса напомнят, че държавното управление възнамерява растеж на минималната работна заплата и на компенсацията на един работещ с 6,6% при двойно по-нисък растеж на продуктивността на труда от 3,2%.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР